Kosova´da İstiklal Marşı Coşkusu

Kosova´da İstiklal Marşı Coşkusu

Özel Devrim Kosova İlkokulu, 12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü nedeniyle kutlama programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ayrıca 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında İstiklal Marşı´nı güzel okuma yarışması sonuçları da açıklandı. Ardından öğrencilere İstiklal Marşı´nın yazım sürecinin anlatıldığı bir video izletildi. Müzik Öğretmeni Özge Çalışkan tarafından ise öğrencilere İstiklal Marşı´nın bestelenmesi süreci aktarıldı.

 

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜ

Günün anlamına binaen bir konuşma yapan Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz; ?İstiklal Marşı ülkemizin bağımsızlığının en güçlü sembollerinden birisidir. Millet olma bilincini bizlere anlatan İstiklal Marşı eser sahibi Mehmet Akif tarafından ?Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´ şeklinde tasvir edilmiştir. Ülkenin geçtiği zor süreçleri, bağımsızlık ve istiklal mücadelesini aziz şehitlerimizin canları ile atlatan milletimiz İstiklal Marşı´nı her okuduğunda onların aziz hatıralarını anımsamaktadır. Bizler dünyada emsali görülmemiş bir mücadele veren milletin torunları olarak İstiklal Marşı´mıza olan saygımızı her fırsatta göstermeliyiz. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere millet uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum? dedi.

 

Özer Yılmaz´ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışması´nda 2. sınıflarda 1.olan Eyüp Furkan Şahin, 3.sınıflarda 1.olan Efe Sapdağve 4. sınıflarda 1.olan Efe Celal Kuriİstiklal Marşı´nı sırasıyla seslendirdiler. Duygu dolu anların yaşandığı bu performanslar sonrasında dereceye giren öğrenciler madalya ile yarışmaya katılan diğer öğrenciler de sertifika ile ödüllendirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32