Kosova´da Mangala Fırtınası

Kosova´da Mangala Fırtınası

Özel Devrim Kosova Ortaokulu,Osmanlı döneminde şehzadelerin oynadığı zekâ ve strateji oyunu olan mangala oyununu yaşatmaya ve nesilden nesle aktarmaya devam ediyor.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Matematik öğretmeni Derya İlbaş ve Zuhal Kılıç rehberliğinde gerçekleştirilen turnuvada 5.sınıflarda Arda Kayabaşı birinci,Fehmi Muhammed Akgün ikinci ve Zeynep Yanağ üçüncü oldu.6.sınıflarda Onurhan Talha Erdoğan birinci,Ceren Sert ikinci ve Efe Kağan Önder üçüncü oldu. Sporcular ödüllerini Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk´ün elinden aldı.

TÜM ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Ödül töreninde konuşan Okul Müdürü Erol Baştürk, ?Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak,onları yaşatmak biz eğitimcilerin en başta gelen görevlerinden biridir.Bizler tarihi ve kültürel değerlerimizin nesilden nesle aktarılması için çaba sarfetmeyi bir görev biliyoruz.Bunu yaparken zekâsını doğru kullanabilen nesiller yetiştirmek temel amacımızdır.Turnuvada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor,başarılı olsun veya olmasın turnuvaya katılan tüm öğrencilerimi yürekten kutluyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22