www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´da Mevlana Esintisi

Kosova´da Mevlana Esintisi

Özel Devrim Kosova Ortaokulu, Mevlana´nın 744. Vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında anma programı düzenlenmiştir.

Kosova Eğitim Kurumları 6. Sınıf öğrencilerinden Zeynep Ece Karahan ve Nursena Demirtaş´ın ?Etme´ şiiri ve Sılanur Kaymış´ın ?İstemem´ adlı Hz. Mevlana şiirleri dinleyenleri büyüledi.

Hz. Mevlana´nın temsili resminin maketinin yapıldığı programda Hz. Mevlana´nın 7 öğüdü ve özlü sözleri öğrenciler tarafından bireysel okunurken kapanışta koro halinde söylenen Yunus Emre´nin ?Yan yüreğim yan´ adlı şiiri de dinleyenleri mest etti.

HERKESİN EŞİT OLDUĞU BİR DÜNYA GÖRÜŞÜ

Programda konuşan Kosova Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar Öğretmeni Serkan Göçer, ?Tüm insanlığı büyük bir hoşgörü ve insan sevgisiyle kucaklayan, herkesin eşit olduğu bir dünya görüşüne sahip olan Mevlana Celaleddin Rumi´nin hayatı, eserleri ve dünya görüşünü anlatan bir program yapmanın heyecanı içindeyiz. Öğrencilerimiz Mevlana´yı adeta okulumuzun içine getirdiler. Hepsini bizlere yaşattığı mutluluklarından dolayı tebrik ediyorum? dedi.

?BİZİM DERGÂHIMIZ ÜMİTSİZLİK DERGÂHI DEĞİL?

Özel Derim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk ise, ?Asırlar boyunca herkesin bildiği ama çok az insanın anlayıp sırrına erdiği büyük bilge, sûfî düşünür Mevlana
 asıl gayenin Allah´a ulaşmak olduğu fani dünyada, medreseyi, makamı, şöhreti, talebelerini, varlığını, eserlerini bırakıp, Şems´in nazarında gördüğü tecellinin ardına düşmenin, aklın getirdiği rütbelerden arınıp, akleden bir kalbin makamların da ilerlemenin hikâyesidir. Mevlana; ?Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel. Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel´ diyen ve her kesimi kucaklayan bir barış elçisidir. Mevlana´yı tanımak, eserlerini okumak tüm kötülükleri suyla yıkamak gibidir. Böylesine önemli bir Türk büyüğünü anmak onun eserlerini seslendirmek beni fazlasıyla mutlu etti. Programda özellikle emeği geçen Türkçe öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve etkinlikler sorumlusu Zuhal Karahan, Serkan Göçer ve Özge Çalışkan´a teşekkürlerimi sunarım? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00