www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´da Tiyatro Coşkusu

Kosova´da Tiyatro Coşkusu

Özel Devrim Kosova İlkokulu´nda 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle İnegöl Psiko-Tiyatro ekibinden Bülent Koçyiğit ve Volkan Derman tarafından ?Efendi ile İbiş? oyunu sergilendi. Oyunda değerler eğitimi kazanımları eğlenceli bir şekilde işlendi.

İbiş´in okul toplantısına giden Efendi´nin orada duyduğu olumsuzlukları ve bunların doğru davranışlar ile değişmesini konu alan oyunda öğrencilerin kahkahaları salonu inletti. Öğrenciler empati, sorumluluk, arkadaşlık ilişkileri ve saygı gibi konuları eğlenceli bir şekilde öğrenme fırsatı buldular.

 

Tüm ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen oyunu aynı zamanda Özel Devrim Kosova Anaokulu öğrencileri de izleme fırsatı buldular.

 

SANATA VE SANATÇIYA ÖNEM VERİYORUZ

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz, sanata ve sanatçıya verdikleri önemden bahsetti. Çocukların ve toplumun eğitimi için sanatın kullanımının önemini aktaran Yılmaz,bu vesileyle Dünya Tiyatrolar Günü´nü kutladığını söyledi.

 

?Değerler eğitimi kavramları soyut kavramlardır fakat tiyatro ile soyuttan somuta geçiş daha sağlıklı gerçekleşir?diyen Yılmaz, bu yolla edinilen bilgilerin daha kalıcı olduğunu söyledi. Kurum olarak tüm öğrencilere Drama dersleri vermelerinin altında da bu gerçeğin yattığını vurguladı. Sözlerine Efendi ile İbiş oyununu sahneleyen oyunculara teşekkür ederek sonlandıran Özer Yılmaz,sanatsal etkinliklerinin devam edeceğini bildirdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19