www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´dan Liderlik ve Girişimcilik Semineri

Kosova´dan Liderlik ve Girişimcilik Semineri

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen Liderlik ve Girişimcilik Seminerlerinin bu ayki konuğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Özçakır

Öğrencilere ülkesi ve milleti için hayatta başarılı olmaları gerektiğini, bunun da çok çalışmadan geçtiğini belirten Özçakır, ayrıca mesleğinde iyi bir yere gelmek için çok çalışmanın yanında bu süreçte zorluklarla karşılaşacağını ve bu zorluklarda pes edilmemesi gerektiğini, en önemlisinin de mesleğinde erdemli bir insan olmak olduğundan bahsetti. Yer yer alkışlarla kesilen konuşması öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü.

 

ÖNEMLİ OLAN ADAM OLMAKTIR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Özçakır, ?Efendiliğinizi kaybetmeyin. Egolarınız ön planda olmasın. İstemek çok önemli? Ben Çocuk Cerrahı olmayı çok istedim. İstediğim şeyi de başardım. İşinizi şevkle ve aşkla yapınız. Yaptığınız işi seviniz. Sevmezseniz başarılı olmak çok zor? Ben dikkati çabuk dağılan bir insandım. 20 dakika çalışır 20 dakika dinlenirdim. İnanın çok soru çözerdim. Soru çözmeyi bir alışkanlık haline getirmiştim. Çözmediğim zaman kendimde bir eksiklik hissederdim. Her verdiğiniz emek mutlaka karşılık bulur. Her meslekte iş ahlakı çok önemlidir. Cerrah olabilirsiniz, cerrah olmak önemli değil önemli olan adam olmaktır? dedi.

 

Özel Devrim Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova ise, ?Öğrencilerimizi hayata hazırlama adına yaptığımız bu liderlik ve girişimcilik seminerlerin oldukça faydalı olduğuna inanıyoruz. Özellikle hayatında belirli bir yere gelmiş toplum tarafından tanınan ve topluma faydalı insanlarla öğrencilerimizi buluşturmamız, öğrencilerimize ayrı bir ufuk kazandırıyor? dedi.

 

Seminer sonrasında Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Kosova, Dr. Esra Özçakır´a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01