www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosova´dan LÖSEV´e Destek

Kosova´dan LÖSEV´e Destek

Kosova Eğitim Kurumları gönüllü öğretmen grubu ile öğrenciler, lösemi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ders saatleri dışında okul içerisinde kurulan stantta LÖSEV gönüllülerinin yaptıkları ürünler satışa sunuyor.

Öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta, ürünlerin tükenmesi üzerine yeni ürünler sipariş edildi.

Dünyada tüm kanser vakalarının yüzde 35´ini oluşturan lösemi, her yaşta görülebiliyor. Çocukluk çağında ise görülen kanser türlerinden en yaygın olanı?

Türkiye´de her yıl 16 yaşın altında yaklaşık bin 200 lösemi vakasına rastlanıyor. Lösemi hastalığının nedenleri günümüzde henüz tam olarak aydınlatılamamış olsa da teknolojik gelişmeler ışığında yapılan çalışmalar sonucunda radyasyon, genetik yatkınlıklar, kimyasal maddeler, bazı hastalıklar löseminin nedenleri arasında sayılabiliyor.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Kurum adına açıklamalarda bulunan Kosova Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Özer Yılmaz, ?Öğretmen, öğrenci ve velilerin alışveriş yaparak destek olmaya çalışıyorlar. Bu duyarlı davranışın toplumun tüm kesimine yayılmasını diliyoruz. Lösemi hastası olan çocuklarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için desteklerini esirgemeyen duyarlı Kosova Eğitim Kurumları ailesine, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz? dedi.

SİZİN 52 HAFTANIZ, ONLARIN 1 HAFTASI VAR

Kosova Eğitim Kurumları Ortaokul Müdürü Erol Baştürk ise, LÖSEV´in kampanyayı her yıl bir slogan eşliğinde yürüttüğünü ve bu yılki sloganın ise ?Sizin 52 haftanız, onların 1 haftası var´ olduğuna dikkat çekerek; ?02-08 Kasım tarihleri arasında kurulan stantta görev alan öğrencilerin yardım etmenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Öğrenciler, ?Alıyoruz, satıyoruz mutlu oluyoruz´ diyorlardı. Bu söylem beni çok duygulandırdı? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19