www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosovalı Minikler Eğlenerek Öğreniyorlar

Kosovalı Minikler Eğlenerek Öğreniyorlar

Özel Devrim Kosova İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Bursa´nın kültürel simgesi olan Karagöz geleneksel gölge oyununu yeni nesillere tanıtan Karagöz Evi´ne ve Ormancılık Müzesi´ne gezi düzenlediler.

Karagöz Müzesi´nde Hacivat galerisi, kukla galerisi, ihtisas kütüphanesi, tasvir yapım atölyesi ve gölge oyunu atölyesi yerinde gezilerek inceleyen öğrenciler tarihe ve sanata yerinde tanıklık ettiler. Öğrenciler sunulan gölge oyununu hayranlıkla ve kahkahalarla izlerken hoşça vakit geçirdiler. Gezi Ormancılık Müzesi ile devam etti. Öğrenciler müzede sergilenen tarihi belgelerden,makine vebüro aletleri yanı sıra ağaç fosilleri de gördüler. Özellikle mumyalanmış hayvan örnekleri,böcekler, ağaç kesitleri ve ?Yumak´ (dondurulmuş ayı yavrusu)mektubu öğrencileri çok etkiledi. Mektubu dinleyen öğrencilerde hayvan sevgisi,doğayı ve tüm canlıları korumayı benimseme güdüsü oluştu. Müze görevlileri ise öğrencilerin meraklı sorularını oldukça nazik ve bilgilendirici biçimde yanıtladılar.

DOĞA VE HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAYA ÇALIŞTIK

Okul Müdürü Özer Yılmaz, ?Öğrencilerimiz milli kültürümüzü tanırken bir yandan da yalan söylemenin yanlışlığı ile kavganın çözüm olmadığı temalı gölge oyununun eğitici mesajını aldılar. Tarihimize ve değerlerimize olan ilgimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Bizleri ileriye taşıyacak olan çocuklarımızın da geçmiş ile bağlarının sağlam olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyu esas alan gezilere öncelik veriyoruz. Keza doğa ve hayvan sevgisi de toplumumuzun kanayan yaralarından. Bugün Ormancılık Müzesi´nde öğrencilerimiz büyük bir aydınlanma yaşadılar. Geziye öncülük eden öğretmenlerimize ve gezilen yerlerde öğrencilerimize yardımcı olan müze personellerine teşekkür ediyorum? dedi.

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25