Kosovalı Minikler Science Expo´da

Kosovalı Minikler Science Expo´da

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Fen Bilimleri zümresi tarafından Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezine bir gezi düzenlendi.Science Expo Bilim festivalini gezen öğrenciler eğlenerek öğrendiler.

Öğrenciler ilk olarak TÜYAP Fuar alanında kurulan Science Expo Bilim festivaline katıldılar.Burada çeşitli atölyelerde kendi çalışmalarını yapma şansı yakaladılar.Atölyelerde model uçak tasarlama,sabun yapımı,rüzgâr santrali yapımı ve görünmez su gibi çalışmalara katılarak kendi tasarımlarını yaptılar.Bu çalışmalar esnasında öğrencilerin oldukça eğlendiği gözlendi.

Gezi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ziyareti ile devam etti.Öğrenciler burada deneyler yaparak gözlemlediler.Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin en eğlenceli halini yaşadılar.

BİLİMİ SEVDİRMEK İSTİYORUZ

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmenlerinden Sezin Yavaş,?Öğrencilerin bilimi sevmesi kendilerinin bir şeyler üretmesi adına böyle gezilerin çok önemli olduğunu?dedi.

BİLİMSEL GEZİLERİ DESTEKLİYORUZ

Öğrencilerle birlikte geziye katılan Okul Müdürümüz Erol Baştürk ise, ?Bilim, insanların yaratıcılığının ürünüdür.Yaratıcılık, hayal gücü ile birleştiğinde ortaya mükemmel çalışmalar çıkmaktadır.Öğrencilerin bunu gerçekleştirebilmesi ve eğlenebilmesi bizim için çok önemlidir.Yenilikleri ve yaratıcılığı yerinde görmek, yeni yaratıcı fikirlerin ve buluşların ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır.40 yıllık mesleki tecrübemiz dikkate alındığında bunu en iyi bilenlerden olduğumuz için okul idaresi olarak bilimsel gezileri desteklemekteyiz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07