www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosovalı Miniklerden Gazilere Vefa

Kosovalı Miniklerden Gazilere Vefa

Yıl içinde yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Kosova Koleji, 19 Eylül Gaziler Gününde İnegöl Muharip Gaziler Derneği üyelerini okullarında konuk etti.

Gaziler anma günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Özel Devrim Kosova Fen Lisesi Müdürü Erol Baştürk, ?Gazilerimiz şanlı tarihimizin yaşayan kahramanlarıdır.Çanakkale´de,Dumlupınar´da,Sakarya´da yokluğa ve tüm olanaksızlığa rağmen vatanına,bayrağına,istiklaline sahip çıkan anlayışın adıdır gazilik.Bu ruhu taşıyan gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.Bu etkinlik kurum olarak milli ve manevi değerlere ne kadar bağlı olduğumuzun en güzel göstergesidir. Vatan sana canım feda diyerek şehitlik niyetiyle giriştiğiniz mücadelelerden gazilik onuruyla çıkan sizler, vatanın bağımsızlığı ve egemenliği için göğüslerinizi siper ettiniz. Vatan uğruna aldığınız yaralar sizin kahramanlığınızı simgeleyen madalyadır. Bu şerefin kutsal olduğu asla unutulmayacaktır.Davetimizi kırmayıp okulumuza gelerek bizlere konuk olan gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım? dedi.

 

İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen ise, ?Gaziler günü nedeniyle bizi okullarına davet eden Kosova Koleji yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Gazi Çanakkale´dir, Sakarya´dır, Kore´dir, Kıbrıs´tır, Gazi Mustafa Kemal´dir. Şehit ise istiklal uğrunda can veren Mehmet´tir. Şehit topraktır, toprak vatandır? dedi.

 

Tören şiirlerin okunması ve marşların seslendirilmesi ile sona erdi.Tören sonunda Özel Devrim Kosova İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Özer Yılmaz muharip gazilere kendi yazdığı ?´Kar Güneşi´´ isimli kitabını imzalayarak hediye etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29