www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kosovalı Öğrencilerden İtfaiyeye Ziyaret

Kosovalı Öğrencilerden İtfaiyeye Ziyaret

Kosova Eğitim Kurumları 3.sınıf öğrencileri Yangından Korunma Haftası kapsamında İnegöl İtfaiye Genel Müdürlüğüne bir ziyaret düzenlediler.

İtfaiye personelinin sıcak karşılaması ile geziye başlayan öğrenciler iki grup halinde alanı gezmeye başladılar.Yangın söndürme, arama kurtarma vb. araç ve aletleri gören ve bunlar hakkında bilgi alan öğrenciler bilgi ve bilinç dolu bir günü arkalarında bıraktılar.

 

Yangından korunma, yangın durumunda yapılacaklar, aranması gereken numaralar hakkında da bilgi alan öğrenciler, 110´u gereksiz yere meşgul etmenin ne büyük felaketlere yol açacağını kavramış oldular.

 

Kosova Eğitim Kurumları 3/C sınıfı Öğretmeni MegricanÇalış; ?Kurum olarak öğrencilerimizde afetlere karşı bilinç oluşturmak istiyoruz. 3. Sınıf zümresi olarak Yangından Korunma Haftasında konuya dair en yetkin bilgileri alabileceğimiz İtfaiye Genel Müdürlüğüne geldik. Kendilerine gösterdikleri misafirperverlik ve öğrencilere aktardıkları bilgiler nedeniyle teşekkür ederim? dedi.

 

Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Özer Yılmaz; ?Biz eğitimciler olarak öğrencilerin bilinçli birer birey olmasına büyük önem veriyoruz. Yalnızca doğal afetlerden korunma konusunda değil, bu afetlerin boyutu, biçimi ve sebebi konularında da bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Yangından Korunma Haftası vesilesiyle doğal afetler konusunda bir farkındalık oluşturmak amaçladık. Büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Konu ile ilgili çalışmalarımız artarak devam edecek? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25