www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KOTRALAR İHALEYE ÇIKTI

KOTRALAR İHALEYE ÇIKTI

İnegöl hayvan pazarının kurban bayramı için yer kiralama ihalesi gerçeleştirildi. İhaleye çıkarılan 183 kotradan 96´sının satışı gerçekleştirilirken, belediye bu kiralamalardan 103 bin TL gelir elde etti.

Bölgenin en hareketli ve rağbet gören hayvan pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarı, kurban bayramı öncesi yapılan ihale ile bu yıl da kurbanlık piyasasının önemli merkezlerinden biri olacağını gösterdi. İnegöl Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan satış yeri kiralama ihalesi bugün saat 10.00´da Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ihaleye katılmak üzere hazır bulunduğu salonda emniyet ekipleri güvenlik önlemi alırken, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede 183 kotradan 96´sının satışı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında gerçekleştiren ihalede İnegöl Belediyesi 103 bin TL gelir elde etti.

DİŞİ DÜVE SATIŞIYLA İLGİLİ KESİN BİR BİLGİ YOK

İhale başlangıcında katılımcılara yönelik bir konuşma yaparak bilgi veren Belediye Başkanvekili Turgay Yel, ihale ile ilgili bilgiler verdi. Dişi düve satışının yasaklanması konusuna da değinen Yel, ?Yakın zamanda İl Tarım Müdürlüğü tarafından bildirilmiş ama henüz resmi gazetede yayınlanmamış olan bir konu var. Dişi hayvan satışı yasaklanmış fakat bu hangi kriterler çerçevesinde olacak, şartları nelerdir bize bu konu hakkında bir bilgilendirme yapılmadı. Bu bakımdan eğer ki elinde dişi kurbanlık hayvanı olan kardeşlerimiz ?ben dişi hayvan getirdim satamıyorum´, ?ben dişi hayvan için yer almıştım´ gibi sıkıntıları yaşamamaları için baştan söylüyoruz. Net bir bilgi değil ama ben size şu şekilde ileteyim; dişi hayvan için yer alanların herhangi bir şekilde ödedikleri para iade edilmeyecektir. Çünkü bu bir ihale ve paranın iade edilmesi için bir sürü prosedür var. Bu bakımdan iade etmekte zorlanırız. Böyle güzel başladığımız ihaleyi hem böyle güzel bitirelim hem de sizler de kurban bayramı sonrasına kadar güzelce alışverişinizi yapın, hayırlı alışverişlerle bitirelim inşallah? dedi.

183 KOTRA İHALEYE ÇIKTI

İhaleye katılanlara dağıtılan kroki ve kılavuzda işaretli bazı bölgelerin geçen yıl kurban bayramından sonra hemen başvurarak aynı yeri önümüzdeki yır için de bedelini yatırmak kaydıyla kiralayan kişilere ait olduğunu belirten Turgay Yel, aynı uygulamanın bu yıl da yapılabileceğini hatırlatarak ?Vatandaş yerinden memnun olup geçen yıl kurban bayramı sonrası parasını yatırmış, makbuzunu almış ve yeri bu yıl için de kiralamış. Sizler de bu sene ihaleye katılıp aldığınız alanları yerinizden memnun kalırsanız bayram sonrası önümüzdeki yıl için bu şekilde kiralayabilirsiniz. Bunun için belli bir süre vereceğiz. Fakat herkes kendi yerini almak şartıyla. Şuanda elimizde 325 tane alan var. Bunların 142 tanesini geçen seneki parasını yatıran vatandaşlarımız almışlar. 183 tane de boş var? diye konuştu.

GEBELİK MUAYENESİNİ MUTLAKA YAPTIRIN

Dişi hayvanını pazara getirecek olan vatandaşların kurbanlıkların gebelik muayenesini mutlaka yaptırmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Turgay Yel, ?Belgesiz gelmeleri halinde de bizim buradaki veteriner arkadaşlarımızın gözetiminde kontrolleri yapılacak ve kontrollerde gebe olduğu anlaşılan numaraları belli hayvanlar hem doğru olmadığı için hem de gebeliği kontrol etmek amacıyla pazarda bulundurtmayacağız? ifadelerinde bulundu.

HAYVAN PAZARI 1 AĞUSTOS´TA AÇILACAK

Turgay Yel, 1 Ağustos 2017 tarihinden önce kesinlikle hayvan pazarına giriş olmayacağının da altını çizerek ?Biliyorsunuz ki kurban bayramı 1 Eylül tarihinde ve biz pazara girişi bir ay öncesinden yani 1 Ağustos itibariyle başlatıyoruz. Bunun üstüne basa basa söylüyoruz 1 Ağustos´tan bir gün önce gelse bile almayacağız. 1 Ağustos günü kapılar açılacak ve yerleştirmeye müsaade edilecek. Bayramdan dört gün sonra da yani 4 Eylül´den sonrada orada kesinlikle kurbanlık kalmayacak. Ayrıca kurban bayramı süresince ve sonrasında kesinlikle kurbanlık kesimine müsaade edilmeyecek? açıklamalarında bulundu.

103 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ

Açıklamanın ardından ihaleye geçildi. Kurbanlık satıcılarının yoğun ilgi gösterdiği ihalede satışa çıkarılan 183 kotradan 96´sı sahibini buldu. 87 kotra ise boş kaldı. İhale sonrası sonuca ilişkin bir açıklama yapan Turgay Yel, ?Bugün hem İnegöllü kardeşlerimize hem de ilçemize kurbanlık getirip satacak kardeşlerimize yer temini için yapmış olduğumuz ihale sonlandı. Elimizde mevcut 325 tane kotramız vardı. Bu kotraların 142 adedini geçen yıl kurban bayramı sonrası tekrar aynı yerini almak şartıyla parasını yatıran kardeşlerimiz almıştı. Bu yıl da aynı yerde kurbanlarını satacaklar. Bunların yanında bizim 183 yerimiz de boştu. Bugün bu yerleri ihaleye çıkardık. Açık ihale usulüyle şeffaf bir şekilde satışımızı yaptık. Yaptığımız ihalede 96 yeri sattık. Geriye 87 tane kotramız kaldı. Bu kotralar da bugünden itibaren önce gelenlerin seçme hakkı var. Gelip yerlerini alabilirler. Bugün yapılan satışlar neticesinde belediyemize 103 bin TL gelir elde edildi. Bu para da inşallah İnegöllü kardeşlerimizin hizmetine sunulacak? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36