KOTRALARIN YARISI SATILDI

KOTRALARIN YARISI SATILDI

İnegöl Hayvan Pazarının kurban bayramı için yer kiralama ihalesi bugün yapıldı. 172 kotradan 95´nin satıldığı ihaleden 102 bin 820 TL gelir elde edildi.

İnegöl Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan satış Yeri kiralama ihalesi dün Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ihaleye katılmak üzere hazır bulunduğu salonda emniyet ekipleri güvenlik önlemi alırken, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede 172 kotradan 95´inin satışı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında gerçekleştiren ihalede İnegöl Belediyesi 102 bin 820 TL gelir elde etti.

EŞİT OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

İhale başlangıcında katılımcılara yönelik bir konuşma yaparak bilgi veren Belediye Başkanvekili Turgay Yel, yapılan ihalenin amacının şeffaflık olduğuna vurgu yaptı. Kimseye haksızlık olmaması için ihale usulüyle yerlerin kiraya verildiğini kaydeden Turgay Yel, ?Belediyemiz burada mümkün olduğu kadar doğudan gelen kardeşlerimizi de İnegöl´deki kardeşlerimize de herkesin eşit şekilde kotra kiralamasından faydalansın diye bu ihaleyi yapıyor. Kotraların bir muhammen bedeli var. Bu bedelden başlanarak sizler tarafından rakamlar arttırılacak ve en çok kim verirse kotra o kardeşimizin olacak? dedi.

İSTEYEN BU YILDAN KİRALAYABİLECEK

Bu yıl kiraladığı yerden memnun olanların bayram sonu aynı kotrayı önümüzdeki yıl için de kiralayabileceğini belirten Turgay Yel, ?Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir uygulamamız olacak. Örneğin bir arkadaşımız kotrayı kiraladı, yerini çok beğendi. Bayram sonrası o yeri bizim komisyonumuzun belirleyeceği fiyat üzerinden parasını yatıracak ve memleketine gidecek. Önümüzdeki yıl kurban bayramına bir ay kala geldiğinde yeri hazır olacak. Yeniden buraya gelip ihaleye girme ihtiyacı duymayacak. Bayram süresince yerlerinizin durumuna bakacaksınız? diye konuştu.

12 AĞUSTOS´TA AÇILACAK

Kurbanlık piyasasının en hareketli olduğu pazarlardan olan İnegöl Hayvan Pazarının 12 Ağustos tarihi itibariyle açılacağını da duyuran Başkanvekili Yel, ?Hayvan pazarına Bayramdan bir ay önce yani 12 Ağustos itibariyle kurbanlarınızı getirip yerlerinizi teslim alabileceksiniz. 12 Ağustos´tan önce kurbanlarını getiren kardeşlerimizin kurbanları pazara kabul edilmeyecek. 16 Eylül tarihi itibariyle de kotraları temizlemiş vaziyette buradan ayrılacağız? şeklinde konuştu.

GEBE HAYVANLARI GETİRMEYİN

Gebe hayvanlarla ilgili satıcılara uyarıda da bulunan Turgay Yel, ?Hayvan pazarında yaşadığınız herhangi bir sıkıntıyla ilgili belediye personeli arkadaşlarımız pazarda hazır bulunacak. Ancak en büyük sıkıntımız gebelik kontrolü. Gebelik kontrollerini mutlaka yaptırın. Memleketlerinizden buraya getirirken gebe hayvan getirmeyin. Onların satışına izin verilmeyecek. Hem kanunen hem de vicdanen. Kurbanlıklar veteriner hekimimiz tarafından kontrol edilecek? dedi.

YÜZDE 20´Yİ AŞANLAR PAZARA ALINMAYACAK

İnegöl Belediyesi Veteriner Müdürü Mesut Karıman da, ihaleye katılanlara gebe hayvan konusunda uyarıda bulunarak, ?Gebelik durumu yüzde 20 ve üzeri olan satıcılar sonraki yıllarda kesinlikle pazara alınmayacak. Ayrıca geçen yıl sadece gebe hayvanların kulak numaralarını yazıp asıyorduk. Bu yıl ahır numarası ve adı soyadı ile yazılıp asılacak ve gazetelerde yayınlanacak yüzde 20´yi geçenler"

Konuşmaların ardından hayvan pazarında bulunan kotralar sırasıyla ihaleye çıktı. Açık arttırma usulü yapılan ihalede pazarda istedikleri yerleri almak isteyen vatandaşlar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

 

HABER: Osman Gürbaş



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07