KÖYE DÖNÜŞ ÜMİDİ

KÖYE DÖNÜŞ ÜMİDİ

Türkiye`de sanayileşmenin artmasıyla, tarımdan kaçışın söz konusu olduğunu belirten İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ama inanıyor ve ümit ediyorum ki, Büyükşehir Yasasıyla beraber tekrar geriye dönüş başlayacaktır."dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye Meclis üyeleri, Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

KÖYE DÖNÜŞ BAŞLAYACAK

Ziraat Odası Başkan Vekili Sabri Karatay'a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada; Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Bu vesileyle hem Ziraat Odası yönetimini ziyaret edelim hem onların şahsında tüm çiftçilerimizin gününü kutlayalım ve beraberinde de istişarelerde bulunalım istedik. Çocukluk yıllarında öğrendiğimiz gibi biz tarımsal anlamda dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden bir tanesiyiz. Tabi tarım ve ziraatla alakalı ciddi anlamda imkanlar gelişti ve arttı. Ama bunun yanında ciddi teknolojik yenilenmelerde oldu. Fakat maalesef son 20-30 yıllık süre zarfında toplumumuzun hızla sanayileşmesiyle beraber tarımdan açıkçası bir kaçış söz konusu. Ama inanıyor ve ümit ediyorum ki, Büyükşehir Yasasıyla beraber tekrar bu geriye döngü başlayacak. Maalesef Türkiye'de tarım eşittir, köyde yaşamak gibi bir algı var. Yani şehirde yaşayıp da tarımla uğraşabilirsiniz. Ama maalesef Türkiye'de bu olmuyor. Ben inanıyorum, standartların yükselmesiyle ve yeni yasayla beraber inşallah köylere bu manada geriye göçte başlayacak ve beraberinde de tarıma müthiş bir yönlenmede söz konusu olacaktır” dedi.

YENİ PROJE HAZIRLIYORUZ

Başkan Aktaş, şöyle devam etti: Doktorluk, mali müşavirlik yapan, farklı iş kollarında olan şehirdeki arkadaşlarımızın, dostlarımızın tarımla alakalı özellikle meyvecilikle alakalı ciddi atılım içinde olduğunu görüyoruz. Tabi bu noktada bilinçlenmek gerekiyor. Günün tekniklerine uygun hareket etmek gerekiyor. Beraberinde tabi ki küçük arazilerden ziyade daha büyük ölçekli arazilerde tarımla iştigal etmek gerekiyor. Ben bu vesileyle tekrar bizi karşılayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizim de biliyorsunuz İnegöl Belediyesi olarak Tarım Komisyonumuz var. Büyükşehir'de Tarım Komisyonumuz var. İnegöl'den Selahattin Külcü bu komisyonda, hem de İnegöl'deki komisyonda Başkanlık yapıyor. Beraberinde biliyorsunuz erken uyarı sistemiyle alakalı hem Turgutalp Mahallemizde hem de beraberinde Çitli Mahallemizde sistem kurduk. Bir de malum İl Tarım Müdürlüğüne ait bir sistem vardı. Bunları da önemli yatırımlar olarak düşünüyorum. Beraberinde şimdi tekrar çiftçi mallarını koruma marifetiyle koruculuk sistemiyle alakalı üzerinde çalıştığımız bir proje var ki, Haziran ayından itibaren de bunu da faaliyete sokmayı düşünüyoruz. Ziraat Odamızın, İlçe Tarım Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla temennimiz odur ki sanayi de yakaladığımız ihracat potansiyelini tarımda da yakalamak. Yeni yasa bunun altyapısını oluşturabiliyor. Bununla alakalı destek ve katkılar verebiliyor. Ben önümüzdeki günlerde bu manada çok daha güzel şeyler olacağını düşünüyorum” dedi.

AKTAŞ'A TEŞEKKÜR

Ziyaretten dolayı Aktaş'a teşekkür eden Ziraat Odası Başkan Vekili Sabri Karatay ise, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Belediyeyle birlikte çiftçilerimize yönelik daha güzel çalışmalar yapmayı bekliyoruz. Ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07