KÖYLER BARIŞTI

KÖYLER BARIŞTI

Yol ve su sorunu yüzünden araları açılan ve zaman zaman tartışmalara, kavgalara neden olan Hamidiye köyü ile Maden köyü arasındaki sorun çözüldü. Kaymakamı Ali Akça ile İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş’ın girişimleri ile 1 yıllık husu

İnegöl’e bağlı Hamidiye (Gazalli) ve Maden köyleri arasında yol ve su sorunu nedeni ile anlaşmazlık çıkmış, iki komşu köyün arası açılmıştı. Zaman zaman tartışmaların yaşanmasına neden olan bu husumet, İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş’ın devreye girmesi ile son buldu. Köylülerle birlikte yenen dostluk yemeğinde sorun çözüme kavuşturuldu.

 

DİYALOG EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANDI

Köylerin barışmasının ardından iki köy arasında yol ve su sıkıntısı köylüleri etkilemeyecek şekilde planlandı. İlçe Kaymakamı Ali Akça, Maden ve Hamidiye köyleri arasında yaşanan sıkıntının diyalog eksikliğinden kaynaklandığını söyledi ve her iki köyün halkının çözüm sürecinde de çok olgun davrandıklarını ifade etti.

 

İKİ KÖY ARASINDA ARTIK PROBLEM YOK

Hamidiye ve Maden köyleri arasında kurulan dostluk köprüsü ve yaşanan sorunların son bulmasının ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, “Yönetim anlayışında benim vurguladığım bir husus var, iletişim. İletişimi açık tutarsanız problem olarak gözüken birçok şeyin aslında problem olmadığını ve kendiliğinden ortadan kalktığını değerlendirebilirsiniz. Hamidiye ve Maden köyleri çok değerli köyler. Maden Köyüne devletimiz fayda sağlayacak basınçlı sulama sistemi kurmak istedi. Aynı şekilde Hamidiye köyünün de bir arzusu olmuş. Bu arzuya yönelik arkadaşlarımız bir çalışma yapmak istemiş. İki köy arasında diyalog kurulurken bazı kesintiler olmuş. Biz onlara o işin öyle olmadığını ifade ettik. Hamidiye köyü büyük bir olgunlukla karşıladı. Kişisel haklarının kullanımında dediler ki ‘elbette devlet bize alacağımızı verecektir, ama zaman yönünden problem yaşanıp da bu proje akamete uğrayacaksa biz bunu kesinlikle arzu etmeyiz. Maden köyü bizim canımız ve kanımızdır’ dediler. Maden köyüne gittik, Hamidiye köyü sizin canınız ciğeriniz dedik. Elbette dediler. Birbirleriyle konuşma mekanizmalarını kursalarmış, hiçbir problem olmayacakmış. İki köyde bizim için değerli. Ama bu noktada Hamidiye ciddi bir olgunluk gösterdi.  Geçen Vali geldiğinde bu olayı anlattım ve dedi Hamidiye köyüne ve muhtarına benden selam dedi. İki köy arasında artık problem yok” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07