KÖYLERE YATIRIM ATAĞI

KÖYLERE YATIRIM ATAĞI

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Altınay, 2013 yaz sezonunda 53 kilometre soğuk asfalt, 13 kilometre sıcak asfalt ile 10 köye içme ve sulama suyu deposunun yapılacağını söyledi.

Bursa İl Özel İdaresi asfalt ekipleri, 2013 sezonu hazırlıklarına Gemlik’te başladı. Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden son hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Genel Sekreter Bilal Çelik, “2013 yılı asfalt sezonun da 350 kilometre birinci kat asfalt, 60 kilometre de beton asfalt çalışmalarımız olacak. Şuan ekiplerimiz sezonda yapılacak işlerin öncesinde alt yapı malzemesi dediğimiz elek altı çalışmaları yapmaktalar, ayrıca asfaltlanacak bölgelerde yol düzeltme işleri de birlikte yapılmaktadır. Asfalt dökülmeye başladığında zaman kaybetmemek için hazırlık çalışmalarımıza erken başladık, havalarda müsaade ettiği sürece hızlı bir şekilde sezonu tamamlayacağız” dedi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Altınay ise, 2013 yaz sezonunda İl Özel İdare tarafından İnegöl köylerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Asfaltlama çalışmalarının yoğun olduğu sezonda, içme suyu depolarına da önem verildiği görüldü.

İŞTE ASFALT YAPILACAK 24 KÖY

İnegöl’de 24 köyde asfalt çalışması yapılacağını kaydeden Mehmet Altınay, “Tahtaköprü beldesi ile Bahçekaya ve Mesuriye köyleri arasına 11 kilometre, Eski Karacakaya ile Tüfekçikonak köyleri arasına 4 kilometre, Kozluca, Hamzabey ve Tokuş köyleri arasına 3 kilometre, Şehitler köyünde 2 kilometre, Yenice beldesi ile esenköy ve Çiftlik köyü arasında 10 kilometre, Gülbahçe köyünde 3 kilometre, İsaören, Çayyaka ve Lütfiye köyleri arasında 10 kilometre, Hacıkara köyünde 2 kilometre, Ankara yolu ile Aşağı Ballık köyü arasında 3 kilometre, Saadet köyünde 3 kilometre ve Çitli ile Küçükyenice köyleri arasında da 2 kilometre soğuk asfalt çalışması yapılacak. Ayrıca yaz sezonunda Ortaköy’de 7 kilometre, İsaören’de 3 kilometre, Deydinler köyünde 3 kilometre olmak üzere toplam 13 kilometre de sıcak asfalt yapılacak. 2013 yaz sezonunda İnegöl köylerinde toplamda 53 kilometre soğuk, 13 kilometre de sıcak asfalt yapılacak” dedi.

8 KÖYE İÇME, 2 KÖYE SULAMA SUYU DEPOSU

Öte yandan, İl Özel İdaresi 2013 yaz sezonunda İnegöl’de 9 köyde içme ve sulama suyu deposu yapacak. Bu konuda da ciddi bir hassasiyetle çalışıldığı ifade edilirken, Mehmet Altınay su deposu yatırımlarını ise şöyle açıkladı: “Hamamlı köyü, Süle, Güzelyurt, Kozluca, Şehitler, Mesuriye grubu, Kulaca ve Hocaköy’e içme suyu depoları yapılacak. Bu depoların inşaatları için kısa bir süre sonra ihaleye çıkılacak. Ayrıca Çayyaka ve Maden köylerine de sulama suyu deposu yapılacak.”

Mehmet Altınay, Şipali köyündeki köprünün de yapım çalışmalarına başlandığını belirtti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07