KÖYLERİN SON BÜTÇESİ BELLİ OLDU

KÖYLERİN SON BÜTÇESİ BELLİ OLDU

Mart seçimleri ile birlikte kapanacak olan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin son olağan meclis toplantısı dün Kaymakam Ali Akça Başkanlığı’nda yapıldı. Köylerin bütçesi Ocak, Şubat Mart aylarını kapsayan 3 aylık dönem için 186 bin TL olarak

2014 Mart seçimlerinde İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne merkez ilçe olmasıyla birlikte, İnegöl Köylere Hizmet Götürme Birliği de misyonunu tamamlayacak. Seçimlerle birlikte kapanacak olan Köylere Hizmet Götürme Birliği, son olağan meclis toplantısını dün Kaymakam Ali Akça Başkanlığı’nda Sani Konukoğlu konferans salonunda yapıldı.

 

3 AYLIK BÜTÇE 186 BİN TL

14.00’da başlayan ve basına kapalı olarak yapılan toplantıya Kaymakam Akça ve muhtarlar katıldı. Toplantı öncesi son meclis hakkında ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin kapanışına ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz, Mart ayında yapılacak seçimlerden sonra ilgili köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği kalkacağından dolayı varlığını sona erdirecek. Bu süreçte muhtarlarımıza bir bilgilendirme ve son bütçeyi yapmak için buradayız. 2014 yılı bütçesini, ilk 3 aylık bütçeyi 186 bin TL olarak öngördük gelir ve gider bütçesi olmak üzere” dedi.

 

SEÇİMLERDE TASVİYE EDİLECEK

Olağan meclis toplantısında tavsiyeye yönelik olarak bir tüzük değişikliği teklifinde bulunacaklarını da belirten Kaymakam Akça, “Bu değişikliği de gerçekleştirdikten sonra Köylere Hizmet Götürme Birliğini ilk yerel seçimlere kadar tasfiye etmiş olacağız. Bu aşamada köy muhtarı arkadaşlarımızla son olağan meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak” diye konuştu.

Köylerde muhtarlık vasfı ve sıfatının devam edeceğine de vurgu yapan Akça, “Ancak artık köy muhtarı değil, yeni kanunla birlikte köylerimiz mahalleye dönüşeceğinden mahalle muhtarı olarak göreve devam edecekler. Bu süreçte daha önce İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetler, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili birimlerle sağlanacaktır. Altyapı ve imar hizmetleri… Diğer merkezi idarenin yapmış olduğu hizmetler zaten devam edecektir. İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından verilen hizmetler ilçe ve Büyükşehir tarafından verilecek” açıklamalarında bulundu.

 

Ali Akça, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin çok fazla mal varlığı olmadığını da dile getirerek; “Mevcut varlığı gayrimenkul değil, menkul değerdedir. Menkul varlıklar taşınabilir anlamda masa, sandalye, bir iki araç öyle arsalarımız arazilerimiz yok” dedi.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04