KÖYLÜ BORCUN FAİZİNİ ÖDEYEMEZ HALDE

KÖYLÜ BORCUN FAİZİNİ ÖDEYEMEZ HALDE

Saadet Partisi Köy divan toplantısında konuşan Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, köylülerin aldıkları kredilerin faizlerini bile ödeyemez hale geldiklerini söyledi.

Hükümetin manevi alanda olduğu gibi ekonomide de başarılı olamadığını savunan Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber; “Köylülerimiz şu an aldıkları kredilerin borçlarını bırakın, faizlerini bile ödeyemez duruma geldiler. Şurada yanı başımızda Cerrah’ta zamanında tavukçuluk yapan kardeşim, şimdi geliyor yabancı firmalara ait tavuk fabrikalarında asgari ücretle çalışmak için araya koyacak adam arıyor. Ne hale geldiğimizin farkında mısınız.”diye konuştu.

 

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanlığınca düzenlenen Köy Divan Toplantısı, dün parti lokalinde gerçekleştirdi. Yapılan divan toplantısına, Saadet Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Halil İbrahim Çamlıdere, İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber, İstişare Kurulu Başkanvekili Hasan Sütçü, Teşkilatlanma Başkanı Ertan Sütçü, Köy Teşkilatları sorumlusu İsmail Çamlıdere ve çok sayıda köy temsilcisi katıldı.

“1969’da Neredeysem, Şimdi De Oradayım”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Halil İbrahim Çamlıdere, sinevizyonda gösterilen 1969 yılında çekilen fotoğrafı göstererek “İşte bu fotoğraf İnegöl’de Milli Nizam’ın ilk hamlesidir. Rahmetli Hocamız ilk İnegöl ziyaretinin uğurlamasında çekilen bu fotoğrafı şimdi görünce Elhamdülillah diyorum. O zaman da bu davanın neferiydim, şimdi de neferiyim” dedi.

Yürüyerek Meşalelerin Işığında Bir Köyden Bir Köye Gittik

Konuşmasında eski zamanların köy teşkilat çalışmalarını aktaran Çamlıdere, Turgutalp Köyüne giderken çektikleri sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Bir köyde program bitmiş, diğer köye geçeceğiz. Gece saat 23.00. O köye gitmemiz en az 1 saat. Yürüyerek gidiyoruz. Yollar çamur, elektrik yok, fener yok. Meşalelerle yürüyoruz. Gece yarısından sonra köye gittik. Kahveci dükkânın kapısını tam kapatıyordu ki bizi görünce döndü ve yeni çay demledi. O gece yatağından kaldırarak tam 13 üye yaptık. İşte o günlerin bereketini bu günlerde hissediyoruz” diye konuştu.

“Kartel Medyanın Zehrini Sizler Kıracaksınız”

Halil İbrahim Çamlıdere’nin ardından kürsüye çıkan İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar ise, tüm köy temsilcilerine teşekkür ederek teşkilat içi iletişimin önemini anlattı. Mevcut kartel medya ile zehirlenen toplumun ancak teşkilatlarla bire bir anlatarak uyandırılması gerektiğini belirten Bayraktar “Şimdi sizler burada bizden aldıklarınızı, anladıklarınızı köyünüzde anlatacaksınız. Yoksa benim kardeşim maalesef gidip televizyonun düğmesini çevirdiği zaman kartel medyası ile zehirleniyor. Bakın elhamdülillah çalışmalarımız son hızıyla sürüyor. Ancak televizyonlara baktığınızda 3 parti genel başkanının birbirleri ile yaptıkları söz kavgalarını duyuyorsunuz. Biri ona şunu demiş, o ona şu cevabı vermiş mantığıyla yapılan haberlerle maalesef asıl gerçekler gizlenmeye çalışılıyor. İnşallah bizler teşkilatlarımızla bu medyatik dejenerasyonu yıkacağız” diye konuştu.

Ne Hale Geldiğimizin Farkında Mısınız?

Son olarak kürsüye çıkan İl Mahalli İdareler Başkanı Salih Berber de, hükümetin işbaşında olduğu süreçte sürekli bir batıya yaranma çabası içinde olduğunu söyledi. Avrupa Birliği denilen Hıristiyan kulübüne girmek için halen ısrarla çalışıldığından bahseden Berber; “Sürekli Avrupalı çağdaşlar tarafından bakalım bu sene ne kadar Avrupalılaştın, bakalım ne kadar demokratikleştin sınavını kazanmak adına birçok manevi değerlerimizi yitirdiler. Sadece maneviyatla kalmadı. Maddi olarak da köylülerimiz şu an aldıkları kredilerin borçlarını bırakın faizlerini bile ödeyemez duruma geldiler. Şurada yanı başımızda Cerrah’ta zamanında tavukçuluk yapan kardeşim, şimdi geliyor yabancı firmalara ait tavuk fabrikalarında asgari ücretle çalışmak için araya koyacak adam arıyor. Ne hale geldiğimizin farkında mısınız?” şeklinde konuştu.

Yapılan Köy Divan toplantısından sonra gelenlere yemek ikramı yapıldı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32