KÖYLÜ PAZARINDA ALICI-SATICI ARACISIZ BULUŞUYOR

KÖYLÜ PAZARINDA ALICI-SATICI ARACISIZ BULUŞUYOR

İnegöl Belediyesi Hal Müdürlüğü’nün 2010 yılında başlattığı ve Hal Müdürlüğü bünyesinde kurulan köylü pazarı uygulaması bu sene de devam ediyor. Köylü pazarını ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, MER-PA’da yaşanan karışıklığı ön

 

İnegöl Belediyesi Hal Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan köylü pazarı uygulaması, bu yıl da devam ediyor. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, dün saat 09.30’da Hal Müdürlüğü bünyesinde kurulan köylü pazarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında köylüler ile sohbet eden Şen, tüm pazarcılara hayırlı kazançlar diledi.

TEK MERKEZDEN VE HİJYENİK ORTAMDAN SATIŞ YAPILIYOR

Köylü pazarı ziyaretine ilişkin bir açıklama da yapan Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi Hal Müdürlüğü olarak 2010 yılında başlattıkları ve Hal Müdürlüğü bünyesinde kurulan köylü pazarı uygulamasını bu yıl da sürdürdüklerini belirterek “Sonbahar mevsimi ile birlikte hasat edilmeye başlanan; ceviz ve kestane gibi ürünlerin, daha iyi şartlarda, sağlıklı fiyat politikası ile tek merkezden ve hijyenik bir ortamda teşhir edilmesi ve satışa sunulması amacıyla hal müdürlüğümüz bünyesinde açılan köylü pazarı 2 haftadan bu yana faaliyetlerine devam etmekte. Perşembe günü hal müdürlüğümüz bünyesinde kurulan köylü pazarında mevsimin klasik ürünlerinden ceviz başta olmak üzere kestane, ıhlamur, fındık gibi ürünler büyük bir heyecan içerisinde çiftçilerimiz tarafından sergilenerek halkımızın ve çevre illerden gelen tüccarların ilgisine ve beğenisine sunulmaktadır” dedi.

ALICI VE SATICI ARACISIZ BULUŞUYOR

Perşembe günü MER-PA semt pazarında bulunan köylü pazarı kısmında yanan yığılmaları, düzensizlikleri ve sıkıntıları gidermek için alternatif olarak ilçe halinde bu pazarı oluşturduklarını ifade eden Yusuf Şen, “Haftanın her Perşembe günü sabah 06.00-12.00 saatleri arasında faaliyette bulunan ve 2 haftadan bu yana devam eden köylü pazarımıza üreticilerimizin sergilediği ürünleri satın almaya Bursa, Balıkesir, Düzce, İstanbul, Yalova, Kütahya, Adapazarı, Kocaeli, Bilecik gibi il ve çevrelerinden toptancı alıcılar, esnaflar gelmektedir. Köylülerimizin ceviz ve kestane gibi ürünlerinin pazarlanması ve kent ekonomisine katma değer sağlanabilmesi için başlattığımız köylü pazarı uygulamamız alıcı ve satıcının aracısız buluştuğu çok önemli bir pazar haline gelmiştir. Ben bu pazarımızın köylülerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini diliyor, esnaf ve tüccarlarımıza hayırlı alış-verişler diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Uygulamadan köylülerin de son derece memnun olduğu gözlerden kaçmadı.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00