Köylümüz Ülke Ekonomisinin Temelini Oluşturuyor

Köylümüz Ülke Ekonomisinin Temelini Oluşturuyor

İnegöl’e bağlı köylerin gelişimine katkı amacıyla 2009 yılında kurulan İnegöl Köylerarası Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Caner Demirel, “Köylümüz Türkiye ekonomisinin temelini oluşturuyor. Amacımız köylümüzün ve köylerimizin gelişi

 

Başkanlığını Caner Demirel, başkan yardımcılığını Süleyman Doğan ve yönetim kurulu üyeliklerini ise Mesut Kariman, Celal Soysal, Mustafa Bilgin, İsmail Hakkı Çelik ile İsmail Çubukçu’nun yaptığı İKÖDER, şimdiye kadar 3 köyde farklı etkinlikler düzenledi.

Çok fazla bilinmeyen bu derneğe dikkat çekmek ve yapılan faaliyetlerin duyurulması amacıyla Dernek Başkanı Caner Demirel ve yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması yaptılar. İKÖDER olarak amaçlarının, köylülerin daha bilinçli hale gelmesi ve yaptığı işleri daha profesyonel yapması olarak özetleyen Dernek Başkanı Caner Demirel; “İKÖDER olarak köylere yönelik etkinlik ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar Hamidiye, Dipsizgöl ve Çeltikçi köylerinde tarım ve hayvancılık desteklemeleri ve buzağı büyütülmesi ile alakalı bilgilendirmeler ve seminerler yapıldı. Ayrıca Çeltikçi köyümüzün kütüphanesine kitap desteği verildi. Yönetim olarak bundan sonra daha ciddi etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki; köylümüz Türkiye ekonomisinin temelini oluşturuyor. Köylünün ürettiği, ülkemizin ham maddesini karşılıyor” dedi.

Projesi Olan Bize Başvursun

Demirel ayrıca; köylerde yapılan etkinliklerle alakalı köylülerin destek vermesini ve kendi köyü ile alakalı projesi olan köylülerin de İKÖDER’le irtibata geçebileceklerini ifade etti.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22