www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kriz Yönetimi Dosyası Kaymakam Görücü'ye sunuldu

Kriz Yönetimi Dosyası Kaymakam Görücü

Saadet Partisi son bir ayda yaptığı STK ziyaretleri sonrasında hazırladığı Kriz Yönetimi dosyasını İlçe Kaymakamlığına sundu.

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İnegöl’de birçok sivil toplum kuruluşu ile yaptıkları istişare ziyaretleri sonrasında topladıkları verilerden bir kriz yönetimi dosyası oluşturduklarını belirtti.

Hasan Eroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Malumunuz olduğu üzere 2020 yılı içinde birçok krizle karşı karşıya geldik. Elazığ’da yaşanan büyük deprem, halen daha bölgemizde yaşanan depremler, koronavirüs salgını ve en son olarak da yaşadığımız sel felaketleri bizlere kriz yönetimi konusunda artık daha duyarlı ve hazırlıklı olmamız gerektiğini gösterdi. Bu anlamda konuyla birebir ilgili olan sivil toplum kuruluşlarımızı, arama kurtarma ekiplerini ve İnegöl Kent Konseyimizi ziyaret ettik. Kendilerine bir ön çalışma dosyası sunduk. Fikirlerini bizlerle paylaşmalarını istedik. Sağolsunlar hepsi bir şekilde bizlere dönüş yaparak fikir ve projelerini aktardılar. Biz de bunları derleyip bir istişare dosyası haline getirdik. Öncelikli olarak ilçemizin idari amiri olarak sizlere sunuyoruz. Akabinde belediyemizle de bu dosyamızı paylaşacağız inşallah” dedi.

İLK ADIM AFET EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURULMASI

Dosya ile ilgili bilgilendirme yapan Saadet Partisi İlçe Mahalli İdareler Başkanı Av.Fatih Mucahid Berber çalışmaları iki ana başlık altında topladıklarını ifade ederek “Kriz yönetiminde birinci maddemiz Bina ve Lojistik ihtiyacı, ikinci maddemiz ise insan organizasyonu oldu. Bina ve lojistik ihtiyacı olarak şu anda dört temel talep ortaya çıktı. İnegöl’de bir kriz merkezi binası inşası, büyük ölçekli çadırkent alanlarının şimdiden tespiti ve buradaki altyapının hazır hale getirilmesi, acil durum konteyner sayısının artırılması ve İnegöl’de bir Afet Eğitim Alanı oluşturulması. İnsan organizasyonunda da özellikle sivil profesyonel gönüllü sayısının artırılması ve bunların organizesini önemsiyoruz. Ancak şu anda öncelikli ilk talebimiz Afet Eğitim Alanı oluşturulması” dedi.

GENÇSAADET ARAMA KURTARMA KURULUYOR

Konuyla ilgili tekrar söz alan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yapılan ziyaretlerden sonra İlçe Gençlik Kollarına bir arama kurtarma ekibi kuracaklarını ifade etti. Eroğlu “Özellikle arama kurtarma ile ilgili STK’larımız bu hususta bizi teşvik ettiler. Diğer gençlik organizasyonlarına da örnek olmak için böyle bir çalışma başlattık. İnşallah çok yakın bir zamanda gençlik kollarımız bünyesinde Genç Saadet Arama Kurtarma ekibini kuracak ve eğitim için AFAD’ın eğitim programlarına göndereceğiz” dedi.

BU KONULARDA HASSASİYET GÖSTERİLMESİ MEMNUNİYET VERİCİ

Yapılan sunum sonrasında konuşan İlçe Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, ziyaretten ve hazırlanan çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Görücü “Doğal afetler artık kaçınılmaz bir durum. Bu anlamda İlçe Kaymakamlığı olarak geçtiğimiz dönemde bu konularla ilgili bir çok toplantımız oldu. Burada önemli olan her bir vatandaşımızın asgari düzeyde en azından ilk yardım ve ilk müdahaleyle ilgili bilinçli olmasıdır. Bu anlamda yaptığınız çalışma farkındalık oluşturması açısından önemli. Hassasiyet göstermeniz memnuniyet verici.” Dedi.

KRİZ YÖNETİMİNİN İDARİ KISMI OLARAK HAZIRIZ

İnegöl’de yaşanacak herhangi olağanüstü durumda İnegöl Kaymakamlığı olarak hazırlıklı olduklarını ifade eden Kaymakam Görücü, “Afad ile sürekli irtibattayız. İnegöl’ümüzle ilgili veriler kendilerinde var. Bizde de herhangi bir afet durumunda nasıl hareket edeceğimize ilişkin yol haritası var. Tabi işler kağıt üzerinde güzel oluyor ancak pratikte biraz daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu anlamda İnegöl’de kurumlar arasında çok iyi bir iletişim ve işbirliğinin olduğunu söyleyebilirim” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE EN İYİ ÇALIŞMAYI YÜRÜTEN İLÇELERDEN BİRİYİZ

Yaşanan pandemi sürecindeki tedbirlerle ilgili de Saadet Partisi yöneticilerine bilgi veren Kaymakam Görücü, “Bugün Bursa’da birçok büyük ilçede bir haftada yapılamayan çalışmayı biz İnegöl’de bir buçuk günde yaptık. İnegöl’de Vefa Sosyal Destek grubumuza bu anlamda çok teşekkür ederim. Bugüne kadar yapılan çalışmaların, yardımların hepsi bizim organizemizle oldu. Pandemi ile ilgili elimizde sağlık verilerimiz var ancak Sağlık Bakanlığı’mızın bu konuyla ilgili talimatı gereği veri paylaşımı yapamıyoruz. Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki İnegöl’de süreç gayet başarılı olarak yürütülmekte.” dedi.

MASKE KULLANIMI VE SOSYAL MESAFE İLE İLGİLİ RİCA

Son günlerde yaşanan vaka artışlarına da değinen Kaymakam Görücü “Sizler vesilesiyle ilçe halkımızdan maske ve sosyal mesafe konusunda daha hassas olmalarını rica ediyorum. Ufak bir gevşekliğin bile hemen rakamlara yansıdığını görüyoruz. Bu sebeple biraz daha sabırlı ve tedbirli olmamız gerekli” dedi.

Sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet edilerek yapılan ziyaret, dosya taktimi ile sona erdi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01