www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kuaförler denetimden geçti

Kuaförler denetimden geçti

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçemizde faaliyet gösteren 116 kuaförü denetimden geçirdi.

02-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde ilçede bulunan 166 kuaför mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 13 iş yeri hakkında mevzuat gereği yasal işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik olarak denetimlerini sürdürürken, son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren kuaförleri denetimden geçirdi.

166 KUAFÖR DENETİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, farklı zamanlarda farklı iş kollarına yönelik olarak yaptığı denetimlere son olarak kuaförleri ekledi. 02-13 Nisan tarihleri arasında süren denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki denetim ekipleri kuaförleri tek tek kontrol etti. 166 bay ve bayan kuaförü denetimden geçerken, denetimlerde işletme sahiplerine uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar da yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği ve iş yerinin genel görünümü ve düzeni hususlarına bakıldı. Bunun yanında işyerindeki hizmet koşullarının korunup korunmadığı hususlarına da dikkat edildi. Yapılan denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 13 iş yeri hakkında da mevzuat gereği yasal işlem uygulandı. Yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

?HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİMİZ?

Bay ve Bayan Kuaförlerine yönelik yapılan denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; ?Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır? dedi.

?DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK?

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aniden ve zamansız yapıldığını da vurgulayan Taban; ?İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca halk sağlığına öncelik vererek üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25