www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kuaförlerde yeni dönem

Kuaförlerde yeni dönem

Çin’de başlayıp tüm dünyayı saran korona virüsüne karşı berberlerde, tek kullanımlı kullan at havlu uygulaması başladı.

Daha güzel ve şık görünmek için herkesin tercih ettiği ve gitmek zorunda kaldığı Berberlerde Korona Virüsüne karşı tedbirler artırıldı. Daha önce sakal tıraşlarında kullanılan normal havluların yerine artık tek kullanımlık havlular kullanılıyor. Tıraşlarda kullanılan araç ve gereçler ise her gelen müşteri sonrası tek tek gözleri önünde dezenfekte ediliyor. 

Artık Zorunlu

Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven şunları söyledi;“Berberlerimiz de artık tek kullanımlık olan havlu sistemine başladık. Bunu daha önceden birçok arkadaşımız kullanıyordu ama biz bunu artık zorunlu hale getirdik. Nedeni ise diğer kullandığımız havlular hijyen açısından sağlıklı değildi. Çünkü bir kişinin kullandığı havluyu birçok kişi kullanıyordu. Bizim mesleğimizde daha önce AİDS hastalığı vardı. Bu AİDS hastalığı yaşandığında da bizim federasyonumuzda birçok önlemler aldı. O zaman ki almış olduğumuz tedbirler ise mesela kullandığımız usturaları, jiletler daha önceden önemsenmiyordu ve iki kişi, üç kişi tıraş ediliyordu. AİDS hastalığı sonrasında alınan önlemler sonrasında ise her müşteri öncesinde usturalar dezenfekte edilerek yeni jilet takılıyor. İkincisi ise kalem şeklinde kullandığımız kan taşları vardı. Daha önceden bu kan taşları birçok müşteride kullanılıyordu. Ancak yaşanan AİDS vakaları sonrasında bunu federasyonumuz yasakladı.” dedi

Maske kullanmakta fayda var

Başkan Güven Korona Virüsüyle ilgi ise şunları söyledi. “Şimdi ise Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan korona virüsü malumunuz Türkiye’de de baş göstermeye başladı. Rabbim tüm vatandaşlarımızı korusun inşallah. İnsanların en çok ihtiyaç duydukları alanlardan biride malumunuz kuaförler. Bizim özellikle meslektaşlarımızdan istediğimiz daha temiz, daha hijyenik olmaları konusunda dikkat etmeleri, kullandıkları usturaları, makasları, tarakları biz daha önceden de kullandığımız alkollü sularda daha sıkça yıkamaları ve dezenfekte etmeleri konusunda sıkça uyarıyoruz. Maske takmaları konusunda da uyarılarda bulunuyoruz. Birçok yerde maske kullanılıyor. Bize bazen maske ters geliyor ama kullanmakta fayda var. Biz bir çok konuda kuaförler olarak önlemlerimizi aldık. Zabıta müdürlüğümüzle görüştük. Federasyonumuzdan bize gelen yazılı bir bildiri var. Sırası ile alınan tedbirleri ve alınacak tedbirleri bize genelge halinde federasyonumuz gönderdi. Bizde İnegöl’de ki tüm üyelerimize bunu mesaj çektik. Dünyada yaygın hale gelen korona virüsü için alınması gereken tedbirleri üyelerimize federasyonumuzun istediği gibi bildirdik. Bizim işimiz daha çok sağlık ve hijyenle olduğu için bu konuda da daha çok dikkat ediyoruz. Bildiğiniz gibi İnegöl’de açılan her iş yeri bir öncekinden daha temiz ve hijyenik olarak açılıyor ve hizmet ediyor. Bizim mesleğimizde en önemli olan sağlık ve temizlik konusudur. Tıraş ederken mesafe en önemli hususlardan bir tanesidir. Korona olmasa da, her hangi bir hastalık olmasa dahi bizim sanatkarımız, vatandaşımızın sağlığı ile alakalı bir sıkıntısı olduğunda nefes yolu ile bulaşıcı olduğunda kolaylıkla karşı tarafa bulaşabilir. Bu nedenle müşterilerimiz tıraş ederken aradaki mesafeyi koruyarak tıraş etmemiz gerekiyor. İnegöl’de şuan da kırsal köyler dahil bizim 230 adet erkek kuaförümüz mevcut. Şuan çıkın tesadüfen her hangi birini ziyaret edin her iş yeri hijyenik ve sağlıklıdır. Sağ olsunlar zabıtalarımız da zaman zaman denetimlerini yapıyorlar.  Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki Korona virüsü açısından özellikle iki meslek gurubu daha çok risk altında. Onlardan bir tanesi biz kuaförler, bir diğeri ise sağlık çalışanları. Bizim bu konuda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Umarım korona denilen hastalık İnegöl'ümüzde görünmez ve bir can kaybına neden olmaz inşallah.” İfadelerini kullandı.

Tedbir ve önlemleri aldık

Aynı önlemler bayan Kuaförlerinde de alındı. Bayan kuaförü Hatice Terkenli ise konu ile alakalı yaptığı açıklamada; “37 Yıldır bu mesleği yapıyorum. Korona virüsü Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayıldı. Maalesef ülkemizde de görüldü. Bizde bayan kuaförleri olarak gerekli tedbirleri ve önlemleri aldık. Tabi ki bu virüsle beraber daha bir tedbiri ve önlemi artırdık. Buda müşterilerimize güven ve huzur veriyor. Gördüğünüz gibi sedye örtümüzden tutun, ağdalarımız, eldivenlerimiz, tüm kullandığımız malzemeler tek kullanımlık ve kişiye özel. İnegöl kuaförler odası olsun, Türkiye kuaförler federasyonu olsun bu konuda bir genelge yayınladı ve bizlere gönderdi. Bize gönderilen genelge doğrultusunda devam etmekteyiz. Saç kesiminde olsun, manikür, pedikürde olsun tek kullanımlık çeşitli aletler çıktı ama biz yine kullanmadan önce bunları sıkı bir şekilde dezenfekte ederek, temizleyerek müşterilerimizde kullanıyoruz. Makaslar tek kullanımlık değiller ama biz onları da bol dezenfekten ile temizliyoruz ve 110 derece ile 120 derece arasındaki ısı cihazımızda steril ediyoruz. Buda mikropları yüzde yüz öldürerek yok etmesini sağlıyor. İnşallah bundan sonra bu virüsten kurtuluruz ve bu streste biter.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00