?KUBİLAY´I MİNNETLE ANIYORUZ?

?KUBİLAY´I MİNNETLE ANIYORUZ?

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yönetim Kurulu Üyesi Tevhiddin Ayar, 85 yıl önce Menemen´de öldürülen Mustafa Fehmi Kubilay´ı minnetle andıklarını söyledi.

 

ADD İlçe Yönetim, dün dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Menemen şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay´ı ölümünün 85. yıldönümünde andı.

CUMHURİYET KALELERİNİ YIKMAYA ÇALIŞTILAR

ADD İlçe Yönetim Kurulu, 85 yıl önce Menemen´de şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

Dernek lokalinde ADD Başkanı Ali Darıcı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısındakonuşanYönetim Kurulu Üyesi Tevhiddin Ayar, ?Ulusal Kurtuluş Savaşı´ndan sonra cehaletle mücadele ederek, aklı özgür kılmak, aydınlanmayı yaşamak, bağnazlığa son vermek, güçlü devlet olmak, yoksulluğu, ilkelliği, geriliği, çağdışılığı yenmek, sanayileşmek, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, halkı eğitmek ve millet olmak bilinciyle toplumsal yaşamın her alanında çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve gerçek kurtuluşu yakalamak için birçok devrimler yapılmıştır. Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen irticacılar, Kurtuluş Savaşı´nda yaptıkları gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri de Emperyalist devletlerin ülkemizdeki kolu olmaya devam etmektedirler. Cumhuriyetin en önemli dayanaklarından biri olan laikliği, dinden maddi ve siyası çıkar elde eden bu din bezirgânları, Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine olan düşmanlıklarını, laikliği dinsizlik olarak göstererek, irticai faaliyetlerini, her dönem farklı maskeler takınarak, Cumhuriyetin kalelerini birer birer yıkmaya çalışmaktadırlar? dedi.

 

2. ÖNEMLİ İRTİCA GİRİŞİMİYDİ

Ayar, 23 Aralık 1930 tarihinde Cumhuriyet karşıtı irticacı güçlerin Menemen´de Kubilay´ı şehit ettiğini ifade ederek; ?Bu olay Cumhuriyet rejimine karşı 1925 Şeyh Sait isyanından sonra ikinci önemli irtica girişimidir. Her irtica eyleminin arkasında Emperyalist devletlerin olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle Atatürk´ün 1927 yılında ki ?Efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları, Selçuklu ve Osmanlı´yı bu yüzden batırdığı için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu ileri sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir. Ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır.´ Atatürk´ün bu öngörüsü hepimizin kulağına küpe olmalıdır. İslam dinimizin, bu din simsarlarının elinden kurtarılması için mücadele etmek, her yurttaşımızın görevidir düşüncesiyle İnegöl Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu olarak, 85 yıl önce hunharca katledilen Devrim Şehidi Kubilay´ı saygıyla ve minnetle anıyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00