KÜÇÜK ESNAFA YER ARANIYOR

KÜÇÜK ESNAFA YER ARANIYOR

Ahşap ve metal sanayinin yetersiz kalması üzerine gözler 2`inci mobilya İhtisas sanayine çevrildi.

İnegöl`de ahşap ve metal sanayinin bu sektörlerde faaliyet gösteren esnaflara cevap vermemesi üzerine İnegöl Mobilyacılar Odası ve İnegöl Belediyesi yeni bir alan arayışına girdi.

Dün Mobilyacılar Odası Başkan Yardımcısı Ümit Aybil ve genel sekreter Kamuran Balkan ile birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş2ı ziyaret eden Oda Başkanı Özcan Ayhan, mobilyacı esnafının yer sıkıntısını dile getirdi.

YENİ ALANLAR ÜRETMEK İSTİYORUZ

Ziyaretle ilgili kısa bir değerlendirme yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. OSB alanında küçük bir sanayi sitesi formülünde, yeni alanlar oluşturup küçük ve orta ölçekli esnafımıza bin ila 3 bin metrekare arasında yeni alanlar üretebilme noktasında istişarelerde bulunuyoruz. Bu alanları, bir sanayi sitesi, yapı kooperatifi ile birlikte yapıp teslim edebilmenin fikir alışverişinde bulunmak için Başkanımızla bir araya geldik” dedi. Daha ekonomik şartlarda yer alanları oluşturmanın projeleri arasında yer aldığını belitten Ayhan, Mobilyacılar Odası olarak seçim öncesi konuyu Belediye Başkanı ile paylaştıklarını ve fikir alış, verişinde bulunacaklarını kaydetti.

TESPİT YAPACAĞIZ

Başkan Aktaş ise, seçim öncesi beyannamelerinde ifade ettikleri konuları bir bir halletmeye ve konularla alakalı taraflarla görüşmeye başladıklarını ifade etti. Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi dağıttığımız seçim beyannamesinde ekonomi ve ticaret başlığı adı altında bir maddemiz vardı. Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için yeni metal ve ağaç işleri sanayi siteleri teşekkül ettirmeyle alakalı, lobi ve destek faaliyetleri demiştik. Biz Mobilyacılar Odası başkanımız ve başkan yardımcımızla aslında farklı birkaç kurulda da birlikte çalıştık. Bunlardan bir tanesi de MODEF’tir. Mobilya Dekorasyon Fuarcılık Şirketi çatısı altında beraber çalışıyoruz, kararlar alıyoruz, fuarlar yapıyoruz. Yüzeysel olarak bu konuları paylaşmıştık ama bugün gelip enine boyuna tartışarak, bundan sonra bununla alakalı nasıl bir strateji geliştiririz noktasında bir tespit yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.

YETERSİZLİK SÖZ KONUSU

Kısa bir süre önce Ticaret Sanayi Odası başkanı bünyesinde metal işletmecileri ile bir araya geldiklerini ve Metal İşletmecilerinde bu konularla alakalı düşünceleri olduğunu belirten Aktaş, “Açıkçası şehirden uzak bir noktaya bu işleri çıkarmak ihtiyacı var. Dolayısıyla hem ahşap işleri sanayi sitesinin, hem de metal işleri sanayi sitesinin bir yetersizliği söz konusu, bundan sonra bunu nasıl formüle edebiliriz, mobilya ihtisas organize sanayi bölgesinin ikinci etabında bu işi çözebilir miyiz noktasında burada fikir alışverişinde bulunacağız. İnşallah yakın bir zamanda da kamuoyuyla ilgili gelişmeleri paylaşıp oda başkanımızla beraber nasıl bir hareket tarzı belirleyeceğimizi ifade edeceğiz” diye konuştu.

İHTİYAÇ OLDUĞU KAÇINILMAZ BİR GERÇEK

İnegöl mobilya üretiminin her geçen gün arttığını, yeni mekânların özellikle mekânsal büyümeyi beraberinde karşılaması gerektiğini vurgulayan Aktaş, “Açıkçası metalde ve ağaç işlerinde de yeni sanayi sitelerine, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Bunu nasıl yapabiliriz bu süreçte tabi bunu konuşacağız” dedi.

2015 yılından itibaren bu çalışmalarla alakalı hamleler yapacağını bildiren Aktaş, görüşmelerin esnafa hayırlı olması temennilerinde bulundu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32