Küçükbaşta Zamlanma Yaşanabilir

Küçükbaşta Zamlanma Yaşanabilir

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, kurban öncesi gelmesi beklenen 475 bin adet hayvanın gecikmesi halinde kurbanlık fiyatlarının yüzde 10 ile 20 arası artabileceğini ifade etti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, dişi hayvanların kurbanda kesilmesinin yasaklandığı kararın yeni olmadığını, 2014 yılında alınan bir karar olduğunu hatırlatarak bu kararın sorun teşkil etmeyeceğini ifade etti.

KÜÇÜKBAŞ SIKINTI OLUŞTURABİLİR

Yaklaşan kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, ?Piyasada kesim fiyatları 1-2 lira arası gerileme yaptı. Ramazan´ın son haftasında 29-30 liraya kesilirken bugün 27-28 liralara düştü. Memleketimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan var ancak 2014 yılında Bakanlığımızın aldığı dişi hayvan kesim yasağı şuan da devam etmektedir. Bu yeni alınmış bir karar değildir. Bu kararın sürekliliği devam ediyor. Şuan insanlar bu konudan bir telaşeye kapıldı. Daha önce de yaptığımız açıklamalarda beyan etmiştik; elimizde yeterli erkek besi olmadığından dolayı damızlık vasfını yitirmiş olan dişi hayvanlar kesilebilir, buna da kimse engel olmaz dedik. Küçükbaşta biraz sıkıntı var. 475 bin adet küçükbaş gelecek ama kurbana yetişir mi yetişmez mi bilmiyoruz. Yetişmediği takdirde kurban fiyatları yüzde 10-20 arası yükselebilir? dedi.

SÜTTE SIKINTILAR GİDERİLEMEDİ

Süt konusundaki sıkıntıların giderilmediğini belirten Çetizli, ?Görüşmelerimiz devam ediyor. Konseyi tekrar toplantıya davet ettik. Önümüzdeki günlerde toplantı yaparak yeniden süt fiyatlarıyla ilgili değerlendirme yapılacak. Bizim talebimiz litre fiyatının 1 lira 40 kuruş olmasıdır. Yem fiyatlarının geri çekilmesi ya da yem konusunda desteklerin artırılmasını istiyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14