KÜÇÜKÇALIK İLK ANADOLU MEZUNLARINI VERDİ

KÜÇÜKÇALIK İLK ANADOLU MEZUNLARINI VERDİ

Düz lise olarak açılan ve daha sonra Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, 8’inci mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Küçükçalık Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi sıfatıyla da ilk kez mezunlarını vermiş oldu.

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, açıldığı tarihten bu yana 8’inci, Anadolu Lisesi sıfatıyla ilk mezunlarını verdi. Dün okulun bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet ve kep törenine; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve şube müdürleri ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

259 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Mezuniyet ve Kep Töreni’nin açılış konuşmasını gerekleştiren Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, "2005-2006 Öğretim Yılında İnegöl ve Türk Milli Eğitimine kazandıran hayırsever kuruluşumuz Küçükçalık A.Ş. İcra Kurulu Eş Başkanları Sayın Yaşar ve Yılmaz KÜÇÜKÇALIK kardeşlere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Açıldığı ilk günden bu yana tam sekiz yıldır okulumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında, çeşitli sportif, kültürel ve sanat faaliyetlerini de gerçekleştirerek, okulumuzu adımıza yaraşır bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ben bir öğretim yılı boyunca başarılı olan tüm öğrencilerimi, onları yetiştiren öğretmenlerimi tebrik ediyor, velilerime verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Özellikle son dört yılda YGS ve LYS’de gösterdiğimiz başarıdan bahsetmek istiyorum. 2009 yılında 83, 2010 yılında 89, 2011 yılında 92, 2012 yılında ise 108 öğrencimiz 4 yıllık fakülteleri kazandılar. Ayrıca 2012 yılında 314 öğrenciden 177’si değişik bölümleri kazandı ve yüzde 56 gibi bir başarı elde edilmiş oldu. Bu öğrencilerimizden Yılmaz YENİLER ise TS-2’de Türkiye 407.’si ve İnegöl 1.’si olarak okulumuzun ayrı bir gururu olmuştur. Bu öğrencimiz şu anda özel bir üniversitede tam burslu olarak öğrenim görmektedir. Kendisine bir kere daha teşekkür ediyor ve başarılarının yüksek öğretimde de devam etmesini diliyoruz. Ayrıca hem 2011 hem de 2012 yılında 11 öğrencimiz Türkiye’de ilk 10 bine girmeyi başarmıştır. Bu yıl okulumuzdan 259 öğrenci mezun oluyor. Öğrencilerimizin aynı başarıyı bu yıl da göstereceklerinden hiç şüphemiz yok” dedi.

Müslim Serbest, öğrencilere seslendiği konuşmasında; “Lise öğreniminizi tamamlayıp mezun oluyorsunuz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde her zamankinden daha çok çalışınız. 15-16-22 ve 23 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nda sizlere şimdiden başarılar dilerim. Sizlerin de tıpkı geçen yıllardaki öğrencilerimiz gibi bu yıl da aynı başarıyı göstereceğinize inanıyorum. Kıymetli velilerimiz, fedakârlıklarla büyüttüğünüz çocuklarınızı, ilk ve ortaokuldan sonra bizlere emanet ettiniz. Bizler de çocuklarınızı 4 yıl boyunca eğitmeye, onları bilgilerle donatmaya çalıştık. İşte şimdi de öğrencileriniz mezun oluyor, onlarla gurur duyunuz, onlara imkânlar sunulduğunda ne kadar başarılı olabileceklerini hiçbir zaman unutmayınız” ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL ARTIK EĞİTİMDE KÜLTÜR VE BAŞARI MERKEZİ OLMUŞTUR

Okulu yaptırarak Milli Eğitim’e bağışlayan Küçükçalık ailesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Küçükçalık ailesine minnettarız. Çünkü 8 yıl öncesini düşünelim; İnegöl lisesinde 2 bin 800 öğrencimiz vardı. Sınıflar 60-65`ti. Bahçede bile öğrenciler ayakta duracak yer bulamıyorlardı. O yıl yapılan değişik çalışmalarla, hayırsever-devlet işbirliği ile iki lisemizi aynı anda açmıştık. Bu gün 15 tane lisemiz var. İnşaatı devam eden sevim yıldız mesleki eğitim kampusumuz var. Önemli bir yatırım. İnegöl`deki öğrenci yoğunluğunu oraya kaydıracağız. Daha önceki yıllarda İnegöl`ün YGS, LYS, SBS`lerde Bursa genelinde başarısı iyi değildi. Ortaya konan yeni okullar, yeni çalışmalarla, hayırsever destekleri İnegöl, artık kalite peşinde marka peşinde. YGS`de İnegöl, Bursa genelinde birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü almıştır. Vatanını milletini seven milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi bir insan iyi bir yurttaş olmasını arzuluyoruz. Liseyi bitiren öğrencilerimiz mutlaka bir yüksek öğrenime devam etmelidir. Bu yıl inşallah üniversiteye yerleştirme sayımız daha da yükselecektir. İlk defa Anadolu Lisesi olarak mezun veriyoruz. İnegöl artık eğitimde kültür ve başarı merkezi olmuştur. Bu başarılar artarak devam edecektir” dedi.

İNEGÖL`ÜN MOBİLYACIYA İHTİYACI VAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Türkiye genelinde öğretmen açığının 120 bin, atama bekleyen öğretmen sayısının ise 300 bin olduğunu hatırlatarak; “Şu an öğretmenlik okuyan 700 bin. Şu gün itibariyle Türkiye genelinde 1 milyon öğretmen adayı var. Ben olsam çocuğuma öğretmenlik okutmam. Bu söylediklerim biraz ağır geliyor olabilir ama ara elemanla ilgili ciddi sıkıntı var. Her halükarda üniversite okuyun ama yabancı dil muhakkak öğrenin. Bu memleketin bu kadar öğretmene, doktora, polise ihtiyacı yok. Bu memleketin mobilyacıya, tarla çalışacak çiftçiye ihtiyacı var. Özellikle İnegöl`ün mobilyacıya ihtiyacı var. Ama maalesef herkeste bir öğretmenlik, polislik, doktorluk sevdası var. Çocuklarınızın vizyonlarının geniş olmasını muhakkak sağlayın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 88 not ortalaması ile okul birincisi olan 12/A sınıfı öğrencisi Hatice Yetgin, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Okul birincisi Hatice Yetgin, okulu bitirmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, tüm mezunlarına yüksek öğretimlerinde başarılar diledi. Okul birincisi Hatice Yetgin, okul ikincisi Yaldaz Nasuf, üçüncü olan Esra Nur Kökçü`ye başarı plaketleri ve belgeleri takdim edilmesinin ardından ise birinci ve ikinciler, Türk bayrağını ve okul flamasını kendisinden sonra mezun olacak öğrencilere teslim ettiler. 8 sınıfın sınıf birincileri Hatice Yetgin, Yaldaz Nasuf, Fatma Karaoğlu, Mehmet Yalçınkaya, Nursena Özdemir, Aysel Mutlu, Zeynep Çalışkan ve Esra Nur Kökçü`ye de başarı belgeleri takdim edildi.

DESTEK VERENLER PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Okulun yaparak milli eğitime devreden Küçükçalık ailesi adına Doğan Kaçar`a, okula destek veren işadamları İsmet Kaşdemir, Necati Bayram, Muharrem Alginer, Ali Tekeş, Hasan Canbaz, Murat Taban, Metin Çetin, Gazi Arslan, Sebahattin Kılbaş`a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Takdimlerin ardından mezun olan 259 öğrencinin mezuniyet sevinçlerini kep atarak kutladılar. Tören, Grup Arya konseri ile son buldu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07