KÜÇÜKÇALIK, KÜTÜPHANE HAFTASINI UNUTMADI

KÜÇÜKÇALIK, KÜTÜPHANE HAFTASINI UNUTMADI

31 Mart – 6 Nisan Kütüphane Haftası, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen program ile kutlandı.

31 Mart – 6 Nisan Kütüphane Haftası dolayısı ile dün Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’nde bir program gerçekleştirildi. Programa İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ali Darıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Müdürü Müslim Serbest, Yazar Pınar Yaşar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda öğrencilere seslenen İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman öğrencilere ‘Yeter ki siz okuyun’ diyerek öğrencilere çağrıda bulundu.

ÜYELERİMİZİN YÜZDE 80’İ KÜÇÜKÇALIK ÖĞRENCİSİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman,  “Kütüphane Haftası, Türkiye’de ilk defa 1964 yılında Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından kutlandı. Bu sene 50’ncisi kutlanıyor. 50 yıldan beri Mart ayının son haftasında böyle etkinlikler yapıyoruz. Kütüphaneler haftası, kitap okumayı, kitap sevgisini yılda bir kez de olsa çocuklarımıza hatırlatmak amacıyla yapılıyor. Okulunuza ayrıca teşekkür ediyorum. Okulunuza kayıt yaptıran her öğrenciyi kütüphanemize yönlendirilerek üye olması sağlanıyor. Buradaki öğrencilerimizin tamamı kütüphanemizin üyesidir. Başka okullarda böyle bir uygulama yok. İnegöl’deki 17 liseden sadece Küçükçalık Lisesi bunu uyguluyor. Onun için sizleri tebrik ediyorum. Bugün üyelerimizin yüzde 80’i Küçükçalık Lisesi öğrencisi. İnanıyorum, faydasını görüyorsunuzdur. Hem okul yöneticilerini hem de sizleri tebrik ediyorum. Türkiye’de toplam bin 118 tane kütüphane var. 81 tanesi il halk kütüphanesi. Türkiye genelinde kütüphaneleri gezmek isteseniz İnegöl’ü ilk 5’te görürsünüz. Biz bununla gurur duyuyoruz. Kütüphanemiz gerçekten çok çağdaş, mükemmel, sıcak, boyasına kadar düşünülmüş bir özelliğe sahip. Kütüphanecilik alanında ne varsa, biz onu uyguluyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Şuan 8 bin 700 tane üyemiz var. Geçen yıl kütüphanemize 4 bin 800 tane yeni kitap girdi. Bu sene 3 bin 200 tane yeni kitap geldi. Öğrencilerimizden öneriler istiyoruz daha neler yapabiliriz konusunda. Yeter ki siz okuyun” dedi.

DARICA VE YAŞAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Durmuş’un ‘Eski Bir Kütüphane’ adlı şiir okumasının ardından, programın düzenlenmesinde emeği geçen İshakpaşa Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, okulun Atatürk köşesinin düzenlenmesinde katkısı bulunan ADD Başkanı Ali Darıcı’ya ve okul kütüphanesine 182 kitap hediye eden yazar Pınar Yaşar’a birer teşekkür plaketi takdim edildi. Program öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Kütüphane Bir Gün’ adlı tiyatro oyununun sergilenmesiyle son buldu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00