?Kudüs Tüm İnsanlığındır?

?Kudüs Tüm İnsanlığındır?

Gazeteci aktivist Dr. Süleyman Gündüz, Kudüs´ün günümüzde Filistinlilere ihale edilmiş bir dava olduğunu belirterek; ?Bu doğru değil. Kudüs ümmetin, tüm insanlığın emanetidir.? dedi.

Uluslararası Alija Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ve gazeteci aktivist Dr. Süleyman Gündüz´ün konuşmacı olarak katıldığı ?Kudüs Benim Emanetim? isimli konferans, geçtiğimiz Cuma akşamı saat 21.00´da Kent Müzesi Konferans Salonu´nda düzenlendi. Programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Koordinatörü Salih Şahin, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

DAHA FAZLA İNSANIN OKUMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Uluslararası Alija Derneği Başkanı Ahmet Sert, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ?Uluslararası Alija Düşünce Derneği olarak yeni dönemde çalışmalarımıza biraz daha ivme kazandıracağız. Çıtayı daha fazla yükselteceğimizi ve hedeflerimize doğru adım adım ilerleyeceğimizi ifade edebilirim. Sürpriz bilimsel ve akademik çalışmalarımız olacak. İlçe okullarına yönelik yeni dönem bir çalışma sergileyeceğiz. Daha fazla insanın okuması, daha fazla gencimizin kitapla buluşmasını sağlayacağız. Yaptığımız küçük çalışmalarla ilçemizdeki okuma oranının aslında çok düşük olduğunu fark ettik. Ancak bunun iyileştirilmesinin, çıtanın biraz daha yukarıya çıkarılmasının, doğru ve güzel olan şeylerin toplumun bir kesimine yayılmasının ancak çalışarak, gayret ederek, teşvik ederek, ortamlar hazırlayarak mümkün olduğunu düşünüyoruz? dedi.

100 YILLIK ESARET

Başkan Sert´in ardından kürsüye çıkan gazeteci aktivist Dr. Süleyman Gündüz, ?Bugün burada yerlerin ve göklere en yakın avlusunu konuşmak için toplandık. Son günlerde Mescid-i Aksa ekseninde Kudüs´te yaşananlar hepimizin yüreğini kanattı. Son yaşananlar Türkiye´nin gündemine Kudüs´ü getirip oturttu. Kudüs, 100 yıldır kanayan yaramızdır. Bizler Kudüs´ü 9 Aralık 1917 günü kaybettik. Tam 100 yıl? Kudüs hiçbir zaman 100 yıl esaret altında olmamıştır. En uzun yıl 88 yıldır. 1187 yılında Selahattin Eyyubi bu esareti 88 yıl sonra ortadan kaldırmıştır.?

TÜM İNSANLIĞIN DAVASI

?Kudüs bugün Kudüs´te yaşayan insanların ama genelde Filistinlilere ihale edilmiş bir davadır. Bu doğru mu? Hayır değil. Kudüs ümmetin, tüm insanlığın emanetidir. Sadece Müslümanlara özgü değil. O hem Hristiyanlara hem Musevilere özgüdür. Onun için Kudüs tüm insanlığındır.?

KUDÜS´TE ZULÜM EGEMEN OLMAK ÜZERE

?Biz buraya Uluslararası Alija Derneği davetlisi olarak geldik. Eğer biz bir İstanbul´dan, Üsküp´ten, Saraybosna´dan bahsediyorsak bu şehirler ilhamını Kudüs´ten almıştır. Kudüs yoksa İstanbul yoktur, Saraybosna yoktur. Bu 3 şehirde 3 din barış ve esenlik yurdu olarak burada var olmuşlardır. Biz Saraybosna´dan Müslümanların, Ortodoks, Katolik ve Musevilerin barış içinde yaşadıklarından bahsedebiliyorsak, merhum Alija´dan bahsedebiliyorsak o da ilhamını Kudüs´ten almıştır. Kudüs, barış ve esenlik yurdudur. Kudüs´te hayat, adalet ve zulüm sarkacında kurulmuştur. Adalet içerisinde olduğu zaman oradaki tüm inançlar kendi ibadetlerini yapma konusunda özgür olmuşlardır. Ama ne zaman ki zulüm sarkacına kaymıştır o zaman Allah o şehre başka kullarını göndererek o şehri yerle bir etmiştir. Allah Kur´an´da vaat ediyor. Eğer bu şehirde yine zulüm olacaksa Allah aynı şekilde o şehri yerle bir edecek. Kudüs´te olan zulüm egemen olmak üzeredir. Bir Kudüs hassasiyeti üzerine toplanmış bulunuyoruz? ifadelerini kullandı.

Programın sonunda İnegöllü şair Pınar Yaşar Dr. Suleyman Gündüz´e şiir kitabını hediye ederken Kaymakam Ali Akça ise Gündüz´e çiçek takdiminde bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07