?Kudüs Uluslararası Bir Meseledir?

?Kudüs Uluslararası Bir Meseledir?

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, ?Kudüs uluslararası statüde bir meseledir. Tek bir ülkenin ve bu ülkenin şantajlarından korkan birkaç ülkenin verebileceği bir karar olmadığı anlaşılmıştır? diyerek BM´nin ABD´ye karşı aldığı kararı destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ABD´nin Kudüs kararını geri çekmesine yönelik yaptığı oylamadan çıkan sonuca destek verdi.

?FİLİSTİN´İN HAKLARINI SAVUNMAK İNSAN HAKLARINI SAVUNMAKTIR?

Konu ile ilgili konuşan Başkan Necmi Demir, ?BM Genel Kurulu´nda alınan karar hem Filistin sorunu açısından hem Orta Doğu açısından hem de uluslararası barış ve huzur açısından çok önemli ve üzerinde düşünülmesi gereken bir karardır. Türkiye bu konuda tavrını TBMM´de ortak bir mesaj ile ortaya koymuştur. Amerika´nın şantajlarına karşılık Mecliste 4 parti birlikte karar alabilmiştir. Durumdan duyulan memnuniyet ortaktır. Bu karar aynı zamanda uluslararası kamuoyunda da birlikte olunduğunda Türkiye´nin gücünü göstermiştir. Orta Doğu´da daha fazla gerginliğe kimsenin tahammülü kalmamıştır. Kudüs uluslararası statüde bir meseledir. Tek bir ülkenin ve bu ülkenin şantajlarından korkan birkaç ülkenin verebileceği bir karar olmadığı anlaşılmıştır. Filistin halkının haklarını savunmak insan haklarını savunmaktır. Bu halk uzun yıllardan beri aynı konular üzerinde sıkıntı çekmektedir. Büyük önder Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizme her zaman kimsenin dinine, mezhebine, diline, ırkına bakmaksızın karşı çıkmıştır ve Filistin halkının haklarını her zaman korumuştur, koruyacaktır? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07