Kukla Gösterilerini 2 Bin 500 Kişi İzledi

Kukla Gösterilerini 2 Bin 500 Kişi İzledi

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin Aylık Kültür Etkinlikleri kapsamında açılan ve çeşitli kurumlarda gösteri olarak sunulan Kukla Sergisini ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Aktaş, kukla gösterilerini 2 bin 500 kişinin izlediğini

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kukla sergisini ziyaret etti. Kültür Bakanlığı Sanatçısı Hakan Arısoy’un eserlerini inceleyen Başkan Aktaş; kuklaları çok beğendiğini, ilçenin birçok yerinde yaptıkları kukla gösterilerinin vatandaşlarca beğeniyle seyredildiğini kaydetti.

Kukla Gösterilerini 2 bin 500 Kişi Seyretti

Burada bir açıklama yapan Aktaş, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Halkı, gençleri ve çocukları farklı etkinlik ve aktivitelerle buluşturmak istediklerini belirten Aktaş; “Kukla sergisini açtık. Bu kapsamda KSGM, engelli okulları, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri ve köy okulları dâhil olmak üzere 15 okul ve kurumda program yaptık. Çocuklarımız için de eğitim ve öğretimlerine devam ederken bir moral ve motivasyon oldu. Gösterilerde öğrenciler ve gösteriye katılan halkımızın büyük bir keyif aldığını gördük. Serginin açık kaldığı 14-18 Kasım tarihleri arasında yapılan gösterilerde toplam 2 bin 500 kişi bu gösterilerden faydalanmıştır. Bu aktivitelerin İnegöl’ümüzde de ciddi kabul gördüğü, bu manada ciddi bir ihtiyaç olduğunu gördük. İnegöl Belediyesi olarak farklı etkinlik, aktivite, kültür sanat ve sportif faaliyetlerle de ilçe gençliğimizin, ilçe insanımızın önünü açmaya, onlara yeni güzellikler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Aktaş’tan Muhalefet Kuklaları Yorumu

Cumhuriyet Halk Partisinin eski ve yeni liderleri ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kuklaları hakkında düşüncesi sorulan Başkan Aktaş, şu yorumu yaptı: “Sanatçımız bu 3 siyasetçinin kuklalarını bir araya getirmiş. Farklı siyasi partiler, görüşler olabilir ama ülke hepimizin ülkesi, şehirler hepimizin şehri. Dolayısıyla herkes ülkesini daha iyi yönetmek ve daha güzel şeyler ortaya koymak adına gayret gösteriyor. Nihayetinde seçimler yapılıyor. Seçimlerde de insanlar oylarını kullanıyorlar ve ülkesini yönetecek insanları seçiyorlar. Ama şu bir vaka ki, herkes bu ülkenin bir insanı. Sanatçımız birbirimize ön yargılı veya siyasi bakmaktan kaynaklanan ön yargıları da bu sunumuyla ortadan kaldırmış diye düşünüyorum.”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gösterileri seyredip, sergiyi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kukla Sanatçısı Hakan Arısoy ise, İnegöl’de böyle bir serginin açılmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek; “Gösteriler esnasında aynı zamanda 100 civarı çocukla kukla da yaptık. Onlarda hayatlarında ilk defa kukla yaptılar. Beni buraya davet eden İnegöl Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Türkiye’de kendi işini yapıp para kazanan çok az insandan biriyim. Bu yüzden ben dünyanın en mutlu insanlarından biri hissediyorum kendimi” diye konuştu.

Okullara Kukla Hediye Etti

Sergiyi ziyarete gelen çocuklarla bir süre muhabbet eden Alinur Aktaş; çocukları kırmayarak Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ve Kukla Sanatçısı ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Başkan Aktaş; sanatçıdan 15 kukla satın alarak, sergiyi ziyaret eden okulların kütüphanelerine hediye etti.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26