KULACA DERESİ YENİDEN İNCELENECEK

KULACA DERESİ YENİDEN İNCELENECEK

Kulaca’da balık ölümlerinin önüne geçilememesi, Kaymakamlığı harekete geçirdi. Dereden yeniden numune alınıp incelemeye gönderileceği öğrenildi.

 

İnegöl’e bağlı Kulaca Köyü’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan balık ölümleri, köy halkını tedirgin etmişti. Köyün üzerinde bulunan piliç fabrikasının kimyasal atıkları yüzünden suyun kirlendiğini ileri süren Kulacalılar hem fabrikaya, hem de yetkililere tepki göstermişti. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gelen tepkiler üzerine sudan örnek alarak incelemeye göndermiş, ancak İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru su değerlerinin normal olduğunu, herhangi bir sorun tespit edilmediğini ifade etmişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, geçtiğimiz Salı günü Kulaca halkı yine kimyasal atıkların salındığı derede yüzlerce ölü balıkla karşılaştı.

 

KAYMAKAM AKÇA KONUYA EL ATTI

Bir türlü önlenemeyen dere kirliliği ve balık ölümlerine tepki gösteren köylüler, birilerinin bu işten rant sağladığını ileri sürmüştü. Kulaca halkının tepkisi İnegöl’ün yeni Kaymakamı Ali Akça’yı harekete geçirdi. Kaymakam Akça, konuya ilişkin verdiği bilgilerde Jandarma, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İnegöl Sağlık Müdürlüğü’ne konuyu ilettiklerini söyledi. Konunun gereğini yapacaklarını kaydeden Ali Akça, suyun yeniden incelemeye gideceğini kaydetti.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07