KULACA VE ALİBEYKÖYDE SÜT SEMİNERİ

KULACA VE ALİBEYKÖYDE SÜT SEMİNERİ

İnegöl Süt Üreticileri Birliği ve Özel Ailem Kreşi tarafından Kulaca ve Alibey köylerinde seminer düzenledi. Düzenlenen seminerde çocuk gelişimi, sütün çocuk ve kadınlar üzerinde oluşturduğu faydaları ve süt hijyeni hakkında bilgiler verildi.

İnegöl Süt Üreticileri Birliği ve Özel Ailem Kreşi ortaklaşa Kulaca ve Alibey köylerinde Cumartesi günü bir seminer düzenledi. Seminerde konuşmacı olarak Özel Ailem Kreşi eğitmeni Sibel Memiş ile İnegöl Süt Üreticileri Birliği Tarım Danışmanı Seyhan Açıkgöz katıldı.

Kulaca ve Alibey köylerinde gerçekleştirilen ve köy hanımlarının katıldığı seminerde bir konuşma yapan Özel Ailem Kreşi Eğitmeni Sibel Memiş, çocuk gelişiminin anne karnında başladığını çocuğun sevgi sözcükleriyle büyütülmesi gerektiğini söyledi. Çocuklara verilecek değerin her şeyden ve herkesten üstün olduğunun bilmesi gerektiğinin altını çizen Memiş, Çocuklara ilgi ve alakaların sürekli olması gerektiğini aktardı. Memiş, sütün çocuk ve kadınlar üzerinde oluşturduğu faydaları, her yaşta sütün içilmesi ve süt içmesi için çocukların zorlanmaması gerektiğini ifade ederek, Çocuk süt içmiyorsa yoğurt, peynir ve sütlü tatlılarla çocuğa süt alışkanlığının kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Süt hijyeni hakkında bilgiler veren İnegöl Süt Üreticileri Birliği Tarım Danışmanı Seyhan Açıkgözde, Süt kovalarının ve süt makinelerinin temizlenmesi, hayvan pisliklerden sütlerin uzaklaştırılmasını, ellerin yıkanması gerektiğini daha fazla özen göstererek kadınların bu işte de başarılı olacağını söyledi. Birebir katılımcılarla da görüşen Açıkgöz ve Memiş ilerleyen zamanlarda böyle toplantıların tekrarlanacağını söylediler.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07