www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Külkedisi Sinderella Beğeni İle İzlendi

Külkedisi Sinderella Beğeni İle İzlendi

İnegöl Belediyesi Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından biri olan ve tüm çocuklar tarafından beğeni ile okunan dünyaca ünlü Kül Kedisi Sinderella´nın çocuklar için hazırlanan tiyatro oyununu İnegöllü min

Çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu Sinderella adlı müzikal çocuk oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu. Çocukları zevkli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkaran 2017 yılının son çocuk oyununa, İnegöllü minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN KOŞMAYA DEVAM

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen Sinderella müzikal çocuk oyunu ile umutların azaldığı anda bile bir yardım elinin uzanarak, hayallerin gerçeğe dönüşebileceği ve hayatımızın her noktasında ümitsizliğe düşmeden hayallerimizin peşinden koşmaya devam vurgusu yapıldı.

6-12 yaş grubuna hitap eden Sinderella müzikal çocuk oyununun konusu ise şöyle; Bir zamanlar, Sinderella adlı iyi yürekli ve güzel bir kız vardı. Annesi öldüğü için babası yeniden evlenmişti. Sinderella´nın üvey annesinin iki kızı vardı. Üvey kız kardeşlerinin kaprislerine ve kendini beğenmişliklerine katlanan Sinderella´nın babası da ölünce, külkedisi için yaşam daha da güçleşir. Bir gün Sinderella´nın kardeşleri sarayda düzenlenen baloya çağrılır. Üvey annesinin baloya götürmediği Sinderella buna çok üzülür. Sonra ne oldu dersiniz? Sadık fare arkadaşlarının yardımı ve Peri Anne´sinin sihirbaz değneğini sallamasıyla Sinderella´nın eski püskü giysileri sihirli bir şekilde göz kamaştırıcı bir balo elbisesine dönüşür ve Kraliyet Balosu´na prensiyle tanışmaya gider. İşte Kül Kedisi Sinderella´nın heyecanlı ve sihirli öyküsü de böylece başlamış olur.

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar eğlenceli ve bir o kadarda eğitici bir aktivitede zaman geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

OCAK AYI DOP DOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi Ocak ayı içerisinde müzikal çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu anlayışla 06 Ocak Cumartesi günü ?İnsan Doğayla Yaşar?, 13 Ocak Cumartesi günü ?Göçebe Eşek?, 20 Ocak Cumartesi günü ?Sinco Akıllı Sincap? ve 27 Ocak Cumartesi günü ?Geleceğin Çocukları? çocuk tiyatroları ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19