KÜLTÜR GECESİ´NDE KAFKAS RÜZGARI ESTİ

KÜLTÜR GECESİ´NDE KAFKAS RÜZGARI ESTİ

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından geliri şehit ve gazi aileleri ile Mehmetçik Vakfı´na verilmek üzere ?Gürcü Kültür Gecesi? yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı İnegöl Kapalı Spor Salonu´nda saat 20.00´da başlayan program yaklaşık 3 saat sürdü. Protokol üyelerinin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programda sahne alan 4 ile 80 yaş arası Kafkaslı folklorcular ayakta alkışlandılar.

GELENEKLER GEÇMİŞTEN GELECEĞE AKTARILIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, "Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli´den, doğudan, batıdan göç edip gelmiş bir çok kültüre kucak açmış, yurt olmuş, bereketli mümbit ve huzur şehri İnegöl´ün önemli bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Şehirler insan organizması gibi doğar, büyür ve gelişirler. Bu gelişme süreçlerinde şehirlere katkıda bulunan birçok unsur vardır. Kültür dernekleri de bu unsurların içerisinde yer alan, şehirlerin gelişip büyümesine katkıda bulunurken hemşerilerinin örf, adet ve geleneklerini yaşatıp nesilden nesile aktarmasını sağlayan toplanma alanlarıdır. Geçmişini unutanın geleceği olamaz. Geçmişini bilmeyen, geleceğe asla yön veremez. İnegöl Kafkas Kültür ve Folklor Derneği´ni 39 yıl önce kuran büyüklerimiz de bu düşünce yapısıyla bu fitili ateşlemiştir. Derneğimizin kurucu üyelerinden hayatta olanlara sağlık, sıhhat, ölmüş olanlara ise Allah´tan rahmet diliyorum."

"EVLERİNİZE KAPANARAK TERÖRÜ BİTİREMEZSİNİZ..."

"Ülkemizin son dönemde başındaki en büyük dert olan terörün beslendiği en büyük kaynak, aslını ve neslini unutmuş, sağlıklı düşünebilme ve karar verebilme yeteneği olmayan, toplum içerisinde kendisini ifade edebilme cesaretine sahip olmayan şahıslardır. Kültürel etkinlikleri yapmayarak terörü bitiremezsiniz, sportif etkinlikler yapmayarak terörü bitiremezsiniz, evlerinize kapanarak terörü hiç bitiremezsiniz. Bu tür etkinlikleri birer eğlence olarak görmekten ziyade, bir olabilme, beraber hareket edebilme, ortak değerleri paylaşma ve aslına nesline sahip çıkma olarak görmezseniz terörün ulaşmak istediği hedefe istemeden de olsa hizmet etmiş olursunuz. Terörün asıl amacı bu değil mi zaten. Önce sindirmek sonra güven ortamını kaldırarak toplumu kaosa sürüklemek... Hangimiz günlük hayatımızda değişiklik yaptık, hangimizin ne kadar vatansever olduğunun ölçüsünü kültür-sanat etkinlikleri belirleyebilir. İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği olarak bu akşam burada dernek yararına kitap satışı gerçekleştiriyoruz. Sizlerin buna öncülük etmesini rica ediyoruz. Bu satışların bir amacı daha var. Bu satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmı da Mehmetçik Vakfı´na bağışlanacaktır. Bu vesile ile bir kez daha vatan savunmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu mücadele esnasında kahramanca kendilerini siper eden gazilerimizi de şükranla anıyor, yaralı olanlara yüce Allah´tan şifalar diliyorum. Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Savaşsız, terörsüz, çocukların ve annelerin ağlamadığı huzurlu bir dünya dileklerimle gecede katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından başlayan folklor gösterinde yaşları 4 ile 80 arasında değişen toplam 180 folklorcu birbirinden güzel oyunlar sergilediler. Mahalli oyunlar, Partsa, Acaruli Büyükler, Küçük-Minik ekip, Acaruli Küçükler, Bursa Ağır Master Grubu, Mtivluri, Svanuri, Lelo ve son olarak da Suita gösterileri ile program tamamlandı. Ayrıca program esnasında bölgede satışı gerçekleştirilen kitaplardan ve yapılan çekiliş için satılan biletlerden elde edilen gelirler Mehmetçik Vakfı ile şehit ve gazi ailelerine bağışlandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32