Kültür Gezileri Başlıyor

Kültür Gezileri Başlıyor

Çanakkale ve Ankara şehirlerine düzenlenecek geziler, Nisan ayının ilk haftasında başlayacak.

İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Kültür Gezilerine başvurular 08 Mart Çarşamba günü başlıyor. Çanakkale ve Ankara´ya düzenlenecek gezilerle ilçe halkı önemli tarihi yerleri gezme fırsatına ulaşırken, güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu da yaşayacaklar.

 ?KÜLTÜR GEZİLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ?

Belediye Başkanlık makamında Kültür Gezilerinin başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli yaş gruplarındaki vatandaşlarımızı Bursa, Çanakkale ve Konya´ya götürerek bu tarihi şehirlerimizi daha yakından tanımalarına olanak sağlamıştık? şeklinde konuştu.

 7. YILI

İnegöl Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz gezilerimizin bu yıl 7. yılı diye konuşan Aktaş, ?Her yıl tarihimizde iz bırakmış, insanlık adına önemli eserlerin yer aldığı şehirlerimize geziler düzenleyerek özellikle kendi imkanlarıyla buralara gidemeyen vatandaşlarımız başta olmak üzere binlerce vatandaşımızı bu projeden faydalandırıyoruz. Bu yıl yedi düvele karşı tek yürek olunan Çanakkale´ye ve İstiklal Mücadelesinin ana üssü olan ve aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında destansı bir kahramanlık örneği sergileyen başkent Ankara´ya kültür gezilerimizi gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse Ramazan ayına kadar Çanakkale, Ramazan Bayramından sonrada Ankara gezilerini düzenleyeceğiz? dedi.

 ÇANAKKALE VE ANKARA KÜLTÜR GEZİLERİ

?Çanakkale´de yaşanan tarihi özümsemek, atalarımızın yaşadığı o duygulara bir nebze olsun vatandaşlarımızı ortak kılmak maksadıyla başlattığımız ve İnegöl halkımızdan yoğun ilgi gördüğümüz Çanakkale Gezilerini 3 Nisan ? 24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz? diyen Aktaş, ?Dedelerimizin bu vatan uğruna verdikleri mücadelenin rehberlerimizce etkili şekilde anlatıldığı kültür gezisi ile Çanakkale´nin manevi atmosferine bir kez daha yolculuğuna çıkaracağız. Bu gezi sırasında biliyoruz ki birçok büyüğümüz Mehmetçiğin kahramanlıklarını; geride kalan anne-babasını, çoluk-çocuğunu hatta yavuklusunu unutup bu vatan uğruna ateşe atılışlarını dinlerken gözyaşlarını tutamamış, bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan isimsiz kahramanların ölümsüzleşen hikayeleri karşısında vatana olan bağlılıkları bir kat daha artmıştır. İşte Çanakkale´de verilen bu kahramanlık destanını anlamadan bugüne bakmanın kolay olamayacağı düsturuyla Çanakkale Kültür Gezilerini önemsiyoruz? diye konuştu.

 ÜLKENİN MANEVİ MİMARLARI DA ZİYARET EDİLECEK

Aktaş, ?Kültür Gezileri programımızda ilk olarak yer vereceğimiz Ankara Gezilerini ise 3 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceğiz. İstiklal Mücadelesinin merkez üssü olan ve Cumhuriyetin ilanına şahitlik eden başkent Ankara aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında eşi benzeri görülmemiş kahramanlık örneklerini bizlere göstermiştir. Ankara gezimize Beştepe Millet Camisinde kılınacak sabah namazıyla başlıyoruz. İşte bu gezi ile vatandaşlarımızı tarihe altın harflerle yazılan o destansı günlerin izlerini göstermenin onuru ve kıvancına kavuşmuş olacağız. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlarımıza bu tür imkanları sağlamamız; ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir. Gezilerimizde sadece tarihi ve turistik mekânları değil ülkemizin manevi mimarlarını da ziyaret etmiş oluyoruz? ifadelerini kullandı.

 KÜLTÜR GEZİLERİNE KATILIM ŞARTLARI

Kültür gezilerine katılım şartlarından da bahseden Aktaş; ?Başvurular İnegöl Belediyesi Merkez Binasında bulunan Hizmet Masası´na, Yeniceköy, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü ve Alanyurt Ek Hizmet ve Huzur ?Akhisar İrtibat Noktasında bulunan Hizmet Masalarına hafta içi şahsen yapılacak. Eşler birbiri için kayıt yaptırabilecek. Gezilerimizde eşlerden birinin yaşının tutması halinde diğeri için yaş sınırı aranmayacak. Daha önce Çanakkale Kültür Gezilerimize katılan vatandaşlarımız tekrardan aynı şehirler için kayıt yaptıramayacaklar, ancak farklı bir şehri tercih edebilecekler. Çanakkale ve Ankara turlarına 45 yaş ve üzeri vatandaşlarımız başvuru yapabilecek. Bir vatandaşımız bir sezonda sadece bir Kültür Gezimize katılabilecek. Bu hizmetimizden İnegöl´ün 116 mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız faydalanabilecek? dedi.

 BAŞVURULAR 08 MART ÇARŞAMBA BAŞLIYOR

?Gezilerimiz için 08 Mart Çarşamba günü kayıt başvurularını almaya başlayacağız? diyen Aktaş, ?Başvurular nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen yapılacak. Özellikle kontenjanların sınırlı olduğu gezilerimize kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına yürekten inanıyorum. Gezilerimizde ulaşım ve rehberlik hizmetleri Belediyemiz tarafından karşılanacak olup, kahvaltı ve diğer yemekler vatandaşlarımıza ait olacaktır? şeklinde konuştu.

 Aktaş son olarak, ?Çanakkale ile başlayacağımız kültür gezilerinin kazasız ve hayırlı bir organizasyon olmasını temennisiyle, bu tür gezi etkinliklerine bundan sonra da devam edeceğimi belirtir, bu anlamlı hizmetimizde bizleri onurlandırıp gururlandırdıkları için tüm vatandaşlarımızı en içten kalbi duygularımla selamlıyorum? dedi.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10245,45%-0,31
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,78% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2406,52% 0,56
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32