Kültür Gezilerine Yoğun İlgi

Kültür Gezilerine Yoğun İlgi

İnegöl Belediyesi´nin Çanakkale ve Ankara´ya düzenleyeceği kültür gezilerinin kayıtları 08 Mart Çarşamba günü başladı. Ücretsiz olarak düzenlenen gezilerin kayıtlarında adeta izdiham yaşandı.

Nisan ayı içerisinde başlaması düşünülen kültür gezileri için kayıtlar alınmayı başlanırken, kayıtların ilk gününde Belediye hizmet masalarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Çok sayıda vatandaş gezi listesine adını yazdırmak için sabah erken saatlerde Belediye Hizmet Masasında sıraya girerken, yoğunluk gün boyu devam etti. Kayıtların alınmaya başladığı ilk gün 08 Mart Dünya Kadınlar Gününe denk gelmesi dolayısıyla Hizmet Masası görevlileri tarafından kayıt olmaya gelen kadınlara günün anısına karanfil ve şal takdim edildi.

 Kayıt başvurusuna gelen vatandaşlar ise, tarihi, kültürel ve manevi değerlerin daha yakından görülmesine vesile olan bu projenin hayata geçirilmesine ve böyle bir imkanın sunulmasına öncülük eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkürlerini dile getirirlerken, dua ve minnetlerini de sunmaktan kaçınmadılar.

 İnegöl halkı tarafından yoğun bir ilginin gösterildiği Kültür gezileri kayıtlarında şu şartların arandığı belirtildi.

 Başvurular İnegöl Belediyesi Merkez Binasında bulunan Hizmet Masası´na, Yeniceköy, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü, Alanyurt Ek Hizmet ve Huzur- Akhisar İrtibat Noktasında bulunan Hizmet Masalarına hafta içi nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen yapılacak. Eşler birbiri için kayıt yaptırabilecek. Kültür Gezilerinde eşlerden birinin yaşının tutması halinde diğeri için yaş sınırı aranmayacak. Daha önce Çanakkale Kültür Gezilerine katılan vatandaşlar tekrardan aynı şehirler için kayıt yaptıramayacaklar, ancak farklı bir şehri tercih edebilecekler. Çanakkale ve Ankara turlarına 45 yaş ve üzeri vatandaşlar başvuru yapabilecek. Bir sezonda sadece bir Kültür Gezisine katılım gösterilecek. Kontenjanların sınırlı olduğu kültür gezilerinden İnegöl´ün 116 mahallesinde ikamet eden her bir vatandaş faydalanabilecek.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32