www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kültür etkinlikleri ve geziler iptal edildi

Kültür etkinlikleri ve geziler iptal edildi

İnegöl Belediyesi tarafından korona virüsü nedeniyle yapılacak dezenfekte çalışmalarından dolayı bu hafta gerçekleştirilecek kültür etkinlikleri iptal edildi.

Ülkemizde önceki gün ilk vakanın görülmesiyle birlikte korona virüsüne ilişkin tedbirler arttırıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de de alınan bir dizi tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Katıldığı bir program sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklamalar neticesinde biz de şehrimizde almamız gereken tedbirleri alıyoruz. Böyle bir vakanın şehrimizde yaşanma ihtimaline karşı tedbir maksatlı bazı program iptallerimiz de oldu. Sabah da bildiğiniz üzere otobüs durakları, toplu yaşamın olduğu alanlar, okullarımız gibi alanlarda dezenfekte çalışmalarını başlatmıştık. Bununla birlikte bazı etkinliklerimiz de iptal edildi” dedi.

 

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ, KÜLTÜR GEZİLERİ VE TURNUVA İPTAL OLDU

Başkan Taban, bu hafta yapılması planlanan kültür sanat etkinliklerinin ertelenmesi konusuna değinerek “Yaşanan bu süreçten dolayı, daha önce duyuruları yapılan programlarımızda bazı değişiklikler oldu. Kültür Sanat Etkinliklerimiz kapsamında 13 Mart Cuma akşamı gerçekleşecek olan ‘Bekir Develi ile Online Müslümanlar’ konulu seminerimiz ve 14 Mart Cumartesi günü yapılacak olan Pinokyo Çocuk Müzikalimiz tedbir maksadı iptal edilmiştir. Aynı şekilde kültür ve tarih gezimizi de şuan itibariyle durdurma kararı aldık. Bunları ilerleyen tarihlerde devam ettiririz düşüncesiyle ara vermiş oluyoruz. Bunu da ifade etmiş olayım. Yine tedbir amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İnegöl Belediyesi 150. Yıl Okullar Arası Spor Turnuvası da iptal edildi” dedi.

 

Başkan Taban, alınan kararların amacının tedbir almak olduğuna vurgu yaparak “Amacımız önden gitmek. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da kişisel olarak hijyen kurallarına uyup bu sürece katkı vermelerini rica ediyoruz” dedi.

 

İSTEYENE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Kaymakam Şükrü Görücü de “Şehrimizde korona virüsü ile ilgili tedbirler alındı ve alınmaya devam ediyor. Bunlarla ilgili herhangi bir kurumumuzda ya da mahallemizde biz bilgi almak istiyoruz diyenler de olursa bizimle irtibata geçsinler bilgilendirme yapacağız. Önemli olan felaket başa gelmeden tedbirleri almak. İnegöl’de herhangi bir sıkıntı yok ama biz tedbir almak zorundayız” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29