www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kültürümüzü Yaşatarak Sahip Çıktılar

Kültürümüzü Yaşatarak Sahip Çıktılar

İnegöl´de eğitim veren İshakpaşa İlkokulunda eğitim gören 4. Sınıf öğrencileri Sosyal bilgiler dersinde yaptıklarıyla okullarında ?Milli Kültür Ögelerimiz´ sergisi düzenlediler.

İshakpaşa İlkokulunda sabahçı olarak 4. Sınıfa giden 180 öğrenci sosyal bilgiler dersinde yaptıkları ve evlerinden getirdikleri unutulmaya yüz tutmuş malzemeler ile ?Milli kültür ögelerimiz´ adı altında okullarında sergi açtılar. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, adetlerimizi, eskiden evlerde kullanılan malzemeleri, araçları sergileyen öğrenciler açmış oldukları sergi ile adeta okullarında Kültürümüzü yaşatarak sahip çıktılar.

Bakır kaplar, pikaplar, semaverler, el işi oyalar, yazmalar, sargılar, çıkrıklar ve birçok materyal öğrencilerin, ailelerin, öğretmenlerin gayret ve araştırmaları sonucunda sandıklardan, köylerden toplanarak sergiye sunuldu.

Amaçlarının Türk milli kültürünü yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Ayşe Altan, Hatice Barbaros, Zeki Yaman, Gülçin İnal, Burçin Bakar Duman, Hasan Tarhan geleceğe güvenle bakmak için geçmişi unutmamak gerektiğini vurguladılar.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22