www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KUR´AN KURSLARI DOLUP TAŞIYOR

KUR´AN KURSLARI DOLUP TAŞIYOR

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İnegöl´de 132 hafızlık, 4 bin 642 de Kur´an Kursu öğrencisi bulunduğunu belirterek, bunların yanı sıra 200´e yakın Suriyeli vatandaşa da Kur´an-ı Kerim, ahlak, itikat, ibadet ve siyer dersleri verdiklerini ifade etti.

 

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, dün Yenice Elmas Çağlayan Kur´an Kursu´nu ve Urgancılar Camii Kur´an Kursu´nu ziyaret ederek kursiyerlerle ve hocalarla istişarelerde bulundu.

 

ENSAR VE MUHACİR BİR ARADA

İlk olarak Yenice Elmas Çağlayan Kur´an Kursu´nu ziyaret eden Müftü Kazım Güzel, ?Yenice Çağlayan Kuran Kursumuzda hem Yenice halkımızdan kuran kursuna gelen kardeşlerimiz ve çocukları hem de aynı zamanda Suriye´den memleketimize muhacir olarak gelmiş kardeşlerimiz birlikte eğitim görüyorlar. Burada ensarve muhacir kardeşlerimiz birlikte eğitim görüyorlar. Aslında bu Kur´an Kursumuzun tanıtılmasında şu hakikat ortaya çıkıyor, Suriyeli kardeşlerimiz bizim hem dinde hem tarihte kardeşlerimizdir. Aynı Allah´a, aynı Peygamberin sünnetine itibar ediyoruz, aynı kitabı okuyoruz, aynı kıbleye yöneliyoruz. Kardeşlik bilinci ve hukukunun gelişmesi açısından bu Kur´an Kurslarının önemli olduğuna inanıyorum. Halkımızla kaynaştıkça hem bizim misafirperverliğimizi daha yakından görmüş oluyorlar hem de halkımız Suriyeli kardeşlerimizin kendileri gibi Müslüman kardeşleri olduğuna daha yakından idrak etmiş oluyorlar? dedi.

 

4-6 YAŞ GRUBU KUR´AN KURSU SAYISI 15´E YÜKSELECEK

Sonrasında ise Urgancılar Camii Kur´an Kursu´nu ziyaret ederek kurslarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Müftü Güzel, ?İnegöl´de 4 adet faaliyette olan Hafızlık Kur´an Kursumuz var. 5. olarak Somuncu Baba Kur´an Kursumuz açıldı. Bu Kur´an Kurslarımızda 132 tane hafızlığa çalışan yavrumuz var. 93 tane hocamızın kontrolünde 4 bin 642 tane öğrencimize Kur´an-ı Kerim hizmeti sunuyoruz. Bu seneki hedefimiz 15 tane 4-6 yaş sınıfı açmaktır. 4-6 yaş dediğimiz kurslarda anneleri buraya gelince çocuklarını da buraya bırakacaklar. Şuanda 2 tane açtık. Hedef olarak 15 tane 4-6 yaş Kur´an Kursu koyduk. Öncelikli olarak Kur´an Kurslarımızın bünyesinde bunları açmayı düşünüyoruz? şeklinde konuştu.

 

HER KÖYDE 1 KUR´AN KURSU OLMALI

Bütün köylerde çalışmalara devam ettiklerini belirten Güzel, ?Her köyümüzde mutlaka 1 Kur´an kursu olsun istiyoruz. Kur´an Kurslarımıza eğitim noktasında bazı konular düşünüyoruz. Bundan sonra camilerimizde Kur´an Kursu hocalarımız her ay 100 ayet okuyor, talebelerine onları aktarıyorlar. Toplantılarımızı yaptık, programımızı hazırladık. Bundan sonra köylerimizde, camilerimizde, kahvehanelerimizde bu çalışmayı devam ettirdiğimiz gibi Kur´an kurslarında sohbetler gerçekleştirilecektir Cuma günleri Müftülüğümüzde bayanlara yönelik tefsir derslerimiz var, devam edecek. Tefsir, hadis, Arapça gibi kurslarımız devam ediyor? diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE UMRE YOLU

Bu sene bir yenilik daha düşündüklerini ifade eden Güzel, ?Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bir kitap tanıtacağız, Kur´an kurslarımıza dağıtacağız ve onlar arasında o kitabı tam okuma yarışması yapacağız. O kitabı okuyan her Kur´an kursunda birinciyi hocalar seçeceğiz, onlar içerisinden biz bir talebe seçeceğiz ve onu umreye göndereceğiz. Yine tüm lise talebelerimize kitap dağıtacağız, kitaplar okunacak, her okul birincisini seçecek, biz onlar arasından bir birinci seçip Kutlu Doğum için onu umreye göndereceğiz. Üniversitedeki çocuklarımız için de böyle bir şey yapacağız. Lise, üniversite, Kur´an kurslarımız ve hatta ortaöğretimden 1´er tane birinci seçerek onları umreye göndereceğiz. Derdimiz, gayemiz Peygamber (A.S.)´in hayatını insanımızla buluşturmaktır. İlginizden dolayı teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00