KUR´AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

KUR´AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

İlçe Müftülüğü tarafından okulların yaz tatiline girmesinin akabinde birlikte başlatılan yaz Kur´an kurslarına gösterilen yoğun ilgi devam ediyor.

 

Kur´an kursuna katılan öğrencilerin arasında Suriyeli öğrencilerin olması gözlerden kaçmazken, her kursta Suriyeli öğrencilerin bulunduğu bildirildi.

KIZLARIN İLGİSİ OLDUKÇA FAZLA

Kurs başlama saatlerinin sabah erken saatler yerine daha ileri bir saate alınmasıyla öğrencilerin kurslara olan ilgilerinin daha da arttığını belirten İshakpaşa Kur´an Kursu yöneticisi Gülşen Ekren, ?Önceki yıllara nazaran Yaz Kur´an Kursları´nda Ramazan ayında öğrenci bazında azalmalar yaşadık. Yaz Kur´an Kursumuzda kız öğrencilerin ilgili oldukça fazla. 4 hocamızla Kur´an- Kerim ile hafızlık eğitimi verilmekte. Okulların tatil olması nedeniyle ilgili Kur´an kurslarına artıyor? dedi.

DOLU DOLU DERSLER GEÇİRİLİYOR

Suriyeli öğrencilerinde bu yıl oldukça fazla ilgi gösterdiklerini belirten Ekren, ?Hem hafızlığa hem de yaz Kur´an kurslarına ilgi gösteriyorlar. Sınıflarımız küçük olmasına rağmen dolu dolu derslerimiz geçiyor. Çok fazla talep var. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında öğrencilerimiz azalıyordu. Ama bu sene hiçbir azalma olmadan kurslar devam etti. Bunda kursların başlama saatinin de önemi oldu. Önceden çok erken başlanıyordu. Şimdi ise saat 10.00´da başlıyoruz. Böyle olması talebi de arttırdı. Çocuklar daha rahat gidip gelebiliyorlar? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07