KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ ATRİUM´DA EĞLENDİ

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ ATRİUM´DA EĞLENDİ

Yaz tatilinde İnegöl´deki caami ve kuran kurslarında din eğitimi ve Kuran-I Kerim eğitimi alan binlerce çocuk, Atrium eğlence merkezinde gönüllerince eğlendi.

 

Diyanet İşleri Sendikası Bursa Şubesi, İnegöl´de yaz tatilini kuran-ı kerim öğrenmek için camide geçiren binlerce çocuğa dün Atrium eğlence merkezinde gönüllerince eğlenme fırsatı sundu. Yapılan organizasyonda, her kuran kursundan öğrenci başlarındaki eğitimcileri ile birlikte Atrium Eğlence Merkezine gelerek kendilerine verilen ücretsiz biletle istedikleri gibi eğlendiler. Ayrıca çocuklara dondurma ve su ikramı da yapıldı.

15 BİN BİLET DAĞITILDI

Diyanet-Sen´in Atrium Eğlence Merkezi sponsorluğunda düzenlediği organizasyonda, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve siyasi parti temsilcileri de çocukların bu mutluluklarına ortak oldu. Çocuklar gönüllerince eğlenirken, organizasyonla ilgili bir konuşma yapan Diyanet İşleri Sendikası Bursa Şube Başkanı Tevfik Bak, ?Bu çocukların sevinç çığlıkları, bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. İnegöl´de mevcut olan 11 bin öğrencimizin büyük bir kısmını bugün buraya getirdik. Kalan yavrularımızı da inşallah burayla buluşturacağız. Öncelikle Atrium Eğlence Merkezi sahibi Cevahir ailesine teşekkür ediyorum. Bu basit bir organizasyon değil. 15 bin bilet. Bu biletlerin maliyeti 60 bin TL. Bunun yanında çocuklarımıza birer dondurma ve su ikramımız yapılıyor? dedi.

BU ÇOCUKLAR EĞLENMEYİ HAK ETTİ

İnegöl İlçe Müftü Vekili Nedim Bakır ise ?Ramazanın başında öğrencilerimiz kuran ayında kuranla buluşmaları ve namaza alışmaları için 9 haftalık kuran kurslarına akın ettiler. 11 bine yakın öğrencimiz toplandı. Bu öğrencilerimiz artık son haftaya girdikleri için Diyanet-Sen Sendikasının bu organizasyonu ile eğlenmeyi de hak ettiler. Bu çocuklarımız tatilin büyük bir kısmını camilerde geçirmek maksadıyla dini bilgiler ve kuran dersi almak için zamanlarını ayırdılar. Ben bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yenişehir Müftüsü olarak imrendiğimi de belirtmek istiyorum. Çünkü orada böyle bir eğlence parkı olmadığından bu imkanları yok. İnşallah ilerideki yıllarda bu fırsatı sağlarız? diye konuştu.

11 BİN ÇOCUK KUR´AN ÖĞRENDİ

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da ?Burada ciddi bir güzellik var. Evlatlarımızın dinlerini öğrenmesi lazım. Bugün ülkemizde yaşanan suç unsurlarına baktığımızda, içlerinde en önemli noksanlığın çocukların dinlerini bilmemesi, iyi aile terbiyesi almadığını görüyoruz. İnegöl´ümüzde de 11 bin civarında evladımız kuranı öğrendiler. Din eğitimi aldılar. Bu çocuklarımız da herkes tatil yaparken kuran öğrenmeye gittiler. Bu eğlenceyi de hak ettiler? dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32