KURAN KURSLARI MEZUNLARINI VERDİ

KURAN KURSLARI MEZUNLARINI VERDİ

Kuran Kursları’nda eğitim gören 2 bin 600 öğrenci, Poligonda gerçekleştirilen belge töreniyle mezun oldu.

 

2013-2014 eğitim ve öğretim yılı içerisinde Kuran Kurslarında eğitim alan 2 bin 600 öğrenci dün Poligon’da gerçekleştirilen belge töreniyle mezun oldular.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Yusuf Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Müftü Bayram Canbey, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programın sonunda mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

 

CENABI HAK BİZE KAPI AÇTI

Merkez Kuran Kursu öğrencisi Ömer Faruk Küçük’ün kuran tilaveti ile başlayan programda Türk Tasavvuf Müziği Korosu sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir konser programı sundular. Konser sonrası İshakpaşa Kuran Kursu öğrencisi Rabia Bilgili’nin duygu ve düşüncelerini aktarmasının ardından kürsüye çıkan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “2013-2014 eğitim ve öğretim yılının dönem sonu mezuniyet törenine hoş geldiniz. Cenabı Hak bu birlikteliğimizi bozmasın, her zaman bu birliktelik içerisinde aziz vatanımıza hizmet etmeyi, yüce dinimizi anlamayı nasip etsin. Bu gayret içerisinde olan ve özellikle mezuniyet törenine katılmaya ve belge almaya hak kazanmış olan öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Cenabı Hak öğrendikleri bu dini bilgileri, Kuran-ı Kerim’i, güzel ahlakın esaslarını ömürlerinin sonuna kadar kendi nefislerinde, ailelerinde ve cemiyetimizde yaşamayı nasip eylesin. Aynı zamanda çocuklarımıza da örnek olmayı bizlere nasip eylesin. Bir dönem korkmuştuk, üzülmüştük, Kuran kurslarımız kapanıyor, öğrenci artık gelemeyecek demiştik 90’lı yıllarda. Ama Cenabı Hak öyle bir kapı açtı ki belki küçük çocuklarımızı belli bir zaman alamadık ama onların yerlerine annelerini, ablalarını almaya başladık ve bugün gördüğünüz gibi burada gördüğünüz bütün hanım kardeşlerimiz Kuran kurslarımızın öğrencileri. Dolayısı ile Cenabı Hak bir kapı araladı, evin içine Kuran hizmetleri girerek, anneler Kuran-ı Kerim’i öğrenerek çocuklarına öğretme imkânı buldular. Bizlere bu imkânı bahşeden yüce rabbimize sonsuz kere hamd-ü sena ediyoruz. Yaz kurslarında bile 12 yaşını doldurmamış olan çocuklarımızı alamıyorduk. Oysa şimdi 0-4 ve 6 yaş grubu çocukları bile Kuran kurslarımıza öğrenci olarak alıp onlara uygun şartlar içerisinde dinini öğretebileceğimiz, sosyal bir gelişim kaydetmelerini sağlayabileceğimiz imkânlar oluşmaya başladı. Bu imkânları da bize hazırlayan büyüklerimize, devlet idarecilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

7/24 KURAN KURSU HİZMETİ VERİYORUZ

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 40 tane Kuran kursunda 2 bin 600 civarında öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü aktaran Müftü Canbey, “Bunların bir kısmı temel eğitimdi. 8 ay içerisinde 4 dönem halinde eğitim ve öğretime tabi tutulan öğrencilerimiz vardı. Bir de çok fazla zamanları olmayan, kısa zamanda kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz için, çalışanlar için ek program çerçevesinde kısa sürelerde Kuran kursu hizmetleri verildi. 7 gün 24 saat Kuran hizmetleri vermeye Diyanet İşleri Başkanlığı talip oldu. O çerçevede taşra teşkilatlarında ve ilçemizde talimatlar da yerine getirilmeye çalışılarak 7 gün 24 saat adeta gece saat 11’lere kadar camilerimizde Kuran öğrenme kursları devam etmiştir. Ayrıca camilerimizde özellikle kış aylarında Kasım ayında başlayıp Nisan ayının ortasına kadar devam eden süre içerisinde camilerimizde kurslarımız olmuştur. Buraya yaklaşık 500 öğrenci katılmıştır. Yaz kurslarında geçen sene yaklaşık olarak 10 bin civarında öğrencimize camilerde Kuran kurslarımızda veya uygun mekânlarda Kuran hizmeti vermeye çalıştık. Bu gayretin içerisindeyiz. Sizler de bize ve hizmetlerimize destek oluyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

KURAN ÖĞRENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK

‘Bizler yaradılışımız gereği çok şükür İslam coğrafyasında Müslüman olarak dünyaya geldik’ diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Ne kadar şükretsek ve hamd etsek az. Bir şeye de şükretmemiz lazım, annemiz ve babamız bize bunu yaşayacak şekilde öğretmiş. Sizler AK Parti hükümetlerini iktidara getirdiniz. 3 dönemdir iktidardayız. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önündeki engelleri kaldırdık. Daha önce İmam Hatip Liselerinin önünde bulunan kat sayı engelini kaldırdık. Belediye Başkanımız İmam Hatip Lisesi mezunu, bende İmam Hatip Lisesi mezunuyum, Başbakanımız da İmam Hatip Lisesi mezunu. Hamdolsun. Allah nasip ederse, yakında çok güzel mevkilerde İmam Hatip mezunlarını göreceğiz. Allah bize o günleri de gösterecek. Yeter ki milletimiz aldığı kararda sabit dursun, inşallah arkamızda dursun. Milletimiz ne istiyorsa onu yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu gücü sizden alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KURAN-I KERİM HAYAT KİTABIDIR

Kuran-ı Kerim dendiğinde aklına İstiklal Marşı şairimiz rahmetli Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinin geldiğini belirten Kaymakam Ali Akça, “Der ki Mehmet Akif, ‘İbret olmaz bize her gün okuruz ezberde. Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetlerde. Lafz-ı muhkem yalnız anlaşılan Kur’an’ın. Çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın. Ya açar nazm-ı celilin bakarız yaprağına. Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir hele Kur’an şunu hakkıyla bilin. Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için.’ Rahmetli Mehmet Akif’in çok güçlü bir şekilde dile getirdiği husus Kuran’ı Kerim yalnızca mezarlıkta hapsedilmesi, yalnızca mezarlıklara has kılınmasıdır. Oysa biz biliyor ve inanıyoruz ki, Kuran-ı Kerim hayat kitabıdır. Kuran kâinat kitabıdır. Ve Kuran’ın kendi ifadesiyle inananlar için rahmet ve şifa kaynağıdır. Ben Kuran kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin öğrendikleri Kuran bilgilerinin kendilerine rahmet ve şifa olmasını temenni ediyorum. Bu organizasyon da emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07