www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURAN OKUTSAN NE OLUR MEHTER ÇALDIRSAN NE OLUR

KURAN OKUTSAN NE OLUR MEHTER ÇALDIRSAN NE OLUR

Seçim çalışmaları kapsamında Saadet Partisi Milletvekili adaylarının Şavşatlılar Derneğine yaptığı ziyarette konuşan SP Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber, batılılaşalım diyenlerin yanlış yaptığını belirterek; “Sen bir ülkenin önünü, ülkenin ge

Seçim çalışmaları kapsamında ilçemizde ziyaretler gerçekleştiren Saadet Partisi, cumartesi akşamı Şavşatlılar Derneği’ni ziyaret etti. İlçe Başkanı Bahri Urgun ve parti yönetiminin katıldığı ziyarete Milletvekili adayları Salih Berber, Necmettin Çamlıdere ve Ertan Sütçü katıldı.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, Saadet Partisinin geleneksel bir çizgisi olan, milli ve manevi değerlere bağlı, Türkiye’ye gerçekten önemli hizmetlerde bulunan kadroları yetiştiren bir parti olduğunu belirterek, Milletvekili adaylarına muvaffakiyet diledi. SP ilçe Başkanı Bahri Urgun ise; Şavşatlılar Derneğine evimiz şeklinde hitap ederek, “Ben ilçe sıfatıyla Şavşatlı olamayabilirim ama biz İnegöl’de bir bütünün parçalarıyız. Bu bağlamda Şavşatlılar Derneğini de kendimizden bir parça olarak kabul ediyoruz” dedi. Urgun’un ardından söz alan milletvekili adayı Necmettin Çamlıdere, kendini ve mesleğini tanıtarak konuşmasına başladı. 1970 İnegöl doğumlu olduğunu söyleyen Çamlıdere; “Çarşı esnaflarındanım. 12 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu. SP’nin diğer adayı Ertan Sütçü ise; SP ve SP adayları olarak öncelikle ülkenin birlik ve beraberliği noktasında çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Doğusundan batısından bütün kardeşlerimizle beraber, her düşünceyle beraber çalışabilecek bir misyona sahibiz. Şu anda sorunların başına baktığımız zaman en çok ihtiyacımız olan şey birlik beraberlik. Bu birilik ve beraberliği sağlayacak olan bizler inşallah meclise de taşındığımız zaman orada da aynı düşüncelerle, hangi düşüncelere sahip olursalar olsunlar onlarla beraber en güzel hizmetleri sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘Erbakan Hocamızı Ağız Tadıyla Tanıtamadık’

Son olarak dernek üyelerine hitap eden SP 3. sıra adayı Salih Berber, Erbakan hocamızı biz ağız tadıyla tanıtamadık, belki de geç kaldık diyerek konuşmasına başlarken; “Ancak Rabbim onun bu hazin ölümüyle beraber öyle bir güzellik yaşattı ki bize sizlerde duydunuz gördünüz Türkiye cumhuriyeti tarihinde hiçbir kişiye nasip olmamış muazzam bir cenaze töreni yapıldı. Kimse davet edilmedi, kimseye teşekkür edilmedi herkesin gönlünden koptu ve öyle geldi. Kimi öğretmenim dedi açtığı okullarda çalışarak bu günlere geldim,  kimi cumhurbaşkanıysam bu adamın yollarından geçtim de geldim diyerek herkes kendinden bir parça buldu ve öyle geldi. Dört milyona yaklaşık insan orada soğukta akşama kadar vefa borçlarını ödemek üzere bekledi. Bundan dolayıdır ki vicdanlar adeta harekete geçti; ne büyük insanmış, ne asil insanmış, ne büyük devlet adamıymış diye konuşulmaya başlandı. Tüm bunları duyduk” dedi.

Yollar Bizim Ancak…

Partide seçime hazırlananların bir ümitle işe başladığını hatırlatan Berber; “İstisnaları kaideye almıyoruz. Hiç kimseyi bu memleketin dışına göndermeye niyetimiz yok.  Herkesi bu vatan içinde kardeşlik ile birlik ve beraberlikle kucaklamak istiyoruz. Şu anda hiç kimse iflas etmek için bir işyeri açmaz. Ancak görüyoruz ki işyeri açıp iflas edenler var.  Aynı şekilde insana ve insanlığa hizmette de girilmez tabelası olan ters istikamet olan yerler vardır.  İşte bizi diğer partilerden ayıran temel özellik budur.  Biz diyoruz ki şu an dünya da batı kültürü ile insanların batı kültürü ile bildiği şeylerde Amerika da Avrupa’da milletin Hıristiyan diye bildiği ülkelerden bir hayır gelmez diyoruz. Batılılar kendilerine bile şu an bir hayırları yok. Avrupa da şu anda evlilik oranı düşmüş bir durumda.  Yüzde 55 ile yüzde 15 arasında gayri meşru çocuk var.  Eroinman birçok insan var. Geri kalan sokaklarında da bir sürü psikiyatri doktorları var. Nüfusu hızla azalıyor. Yapısı bu şekilde olan Avrupa dediğimiz ülkeler diğer ülkeler tarafından ekonomik olarak güçlü görülmeseler ekonomik olarak da hiçbir güçleri yoktur. Bakın şu anda ülkemizde araç park edecek yer yok. Ancak bu araçlardan bir tane Türk malı maddesini taşıyor mu?  Yollar bizim meydanlar bizim ancak maalesef araçlar bizim değil” diye konuştu.

Batılılaşalım Diyen Yanlış Yapıyor

Salih Berber, kendi değerlerimizden koparıldığımızı belirterek; “Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devletini mağlup saydılar mağlup olduk. Ama biz Kurtuluş Savaşımızı yaptık. Baktılar ki biz bu milleti topla tüfekle yenemiyoruz. İşte o anda Yahudilerin iki babası devreye girdi kendi aralarında plan program yaptılar. Önce bu milleti aç bırakacağız dediler. Tarihine inancını yok edeceğiz. Parçalara ayıracağız. Şu an maalesef bu duruma doğru ilerliyoruz kardeşlerim. İşte bizim derdimiz bu. Bakınız bir diğer partili kardeşlerimize diyoruz ki bakın bu Avrupalı ülkeler diğer ülkeleri sınıflara ayırmış. Gelişmiş gelişmekte olan ve geri kalmış ülkeler olarak. Yıllardır hiçbir ülke diğer bir ülkenin sınıfına giremiyor. Hiçbir ülke gelişmiş ülkelerin sınıfına giremiyor. Hep ya gelişmekte olan veya geri kalmış olan ülke olarak sınıflandırılıyor.  Amaçları yalnızca sömürmek. Afrika’dan tutunda diğer bütün geri kalmış ve gelişmekte olan ülkeler sınıfına soktukları bütün ülkeleri sömürüyorlar. Bu batılı dediğimiz modern dediğimiz insanlar Bosna Hersek’te çocukların ırzına geçtiler. Şimdi kim diyorsa biz batılılaşalım, batılının kültürünü alalım, yanlış yapıyor. Sen bir ülkenin önünü, ülkenin gemisini batıya doğru çevirdiğinde kaptan köşkünde Kuran okutsan ne olur mehter çaldırsan ne olur. Biz diyoruz ki; kendi kültürümüzle kendi ürünlerimizle kardeş bir şekilde kalkınalım” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19