www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KUR`AN-I ANLAYARAK OKUYALIM

KUR`AN-I ANLAYARAK OKUYALIM

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen “İnsan ve Kur’an” konulu konferansta konuşan dernek başkanı Naci Köseoğlu, “Allah’ın ayetlerini okurken kendimize iniyormuş gibi okursak, Kur’an’ın

 

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD), Kış Programlarına tüm hızıyla devam ediyor. Ekim ayından başlayarak Mart ayı sonuna kadar her Cuma günü gerçekleştirilen program çerçevesinde AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “İnsan ve Kur’an” bir konferans gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşan Köseoğlu, “Kur’an’ın bir ayeti üzerinde mütalaa edip düşünerek onu anlamak ve amel etmek 1 milyon hatimden hayırlıdır. Biz burada Yasin suresi gibi Kur’an’ın kalbi olan bir surenin ilk 2 sayfasını bu akşam mütalaa edip anlamaya ve idrak etmeye çalışacağız. Bizim tefsir diye bir yetkimiz yok, okuduklarımızı nakledeceğiz ve bu nakiller üzerinde anlamaya gayret sarf edeceğiz” dedi.

 

ALLAH BİZLERE KUR’AN-I ANLAYACAK KALP VE TAKVA VERSİN

Bir âlimin ‘Kur’an-ı Kerim’in çok namuslu, iffetli bir bayan gibidir’ sözünü aktaran Köseoğlu, “Sadece burnunun ucu gözüken tam tesettüre girmiş iffetli bir hanım gibidir. Sana olan güveni ve eminliği nispetinde sana kendini açar. Yani eğer Kur’an sana güvenmezse kendini saklar, gizler. Kur’an sana güvenirse açılmaya başlar, hikmetler, Kur’an ayetleri kalbine yavaş yavaş nüfus etmeye başlar. Demek ki Kur’an-ı okurken daha ilk sayfasında Rabbimiz, ‘O, takva sahipleri için bir hidayettir’ buyuruyor. Demek ki herkese hidayet olmuyor. Allah Kur’an-ı anlayacak bir kalp ve takvayı bizlere nasip eylesin. Çünkü taşlar vardır yağmur üzerinden kayar gider, bir de verimli toprak vardır, yağmuru çeker size meyve bahçesi olur. Bazı kalpler taş gibidir. Okursun kayar gider, hiç etkilenmez. Allah buyuruyor ki, ‘Kalpleriniz katılaştı, taştan da katı oldu. Öyle kalpler vardır ki yarılır da içinden nehirler fışkırır, öyle taşlar vardır ki yuvarlanır Allah korkusundan’ buyuruyor. Kur’an ancak verimli toprak gibi olan kalbe nüfus eder. Ve öyle insanlardan da güzel ahlak meyveleri fışkırır, İslam davetçisinin ahlakı ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

 

KUR`AN-I OKURKEN ANLAYARAK OKUMAK LAZIM

Kur’an’ı okurken anlayarak okumak gerektiğini ifade eden Köseoğlu, “Allah’ın ayetlerini okurken kendimize iniyormuş gibi okursak Kur’an’ın bir ayeti hayatımızı değiştirmeye yeter. Ebu Eyyûb el-Ensarî’yi 90 küsür yaşında Medine-i münevvereden kalkıp deve sırtında en az 2 bin kilometre, günlerce belki aylarca bir cihat yolculuğuna çıkaran Kur’an’daki bir tane cihat ayeti. Hafif ve ağırlıklı olarak Allah yolunda cihada çıkın. Gaye ne? Genç, ihtiyar… İhtiyarım dedi ama Rabbimiz buyuruyor ki; ‘İhtiyar ve genç, Allah yolunda cihada çıkın’ ayetini okudu, Ebu Eyyûb el-Ensarî bindi devesine İstanbul’a geldi. Biz Kur’an-ı hatmediyoruz, hayatımızda hiçbir değişme olmuyor. Kalplerimiz nasıl bir kalp… Onun için Kur’an-ı okurken anlamaya çalışmamız lazım. Temiz bir kafa ve temiz bir kalp ister Kur’an, kendini sizlere açması için. Yoksa kapalı bir kutu gibi ölülere okuruz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19