www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kurban hareketliliği sürüyor

Kurban hareketliliği sürüyor

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Kurban Bayramı münasebetiyle İnegöl´de yaklaşık 5 bin büyük ve küçükbaş hayvanın ilçeye giriş-çıkış yaptığını, kontrollerin sağlıklı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Kurban bayramı öncesi yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, ?Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber hayvan hareketleri hızlandı. Bunlarla ilgili gerek ilçe sınırları içerisinde bulunan hayvanların muhafaza ve koyulacağı işletmeler gerekse transit olarak bölgemize geçecek hayvan nakil araçlarının kontrolü, çiftlik kontrollerini sıklaştıracağız. Daha önce de Bakanlığımızın bu yöndeki kararları mevcut, dişi hayvan kesimleri yasak. Kurban bayramına 1 aylık süre kalması durumunda damızlık olarak satışını gerçekleştirebilecek dişi hayvanların da pazara alımını yasakladık. Sadece kurbanlıklar satılacak. Bu şekilde bir karar mevcut. Amacımız hem kurban dönemini iyi geçirebilmek hem de ülkemizdeki dişi damızlık hayvan sayısının muhafazasını sağlamaktır. Kontrollerimiz devam ediyor? dedi.

5 BİN HAYVAN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPIYOR

Kurban öncesi İnegöl´de büyükbaş ve küçükbaş olarak yaklaşık 5 bin civarında kurban giriş çıkışı sağlandığını belirten Ekren, ?İlçemiz kurbanlık konusunda şimdiye kadar çok fazla sıkıntı yaşamadı? diye konuştu.

HASTALIK BERTARAF EDİLDİ

İnegöl´de görülen şap hastalığına değinen Ekren, ?İlçemiz Cemiyet Mahallesi´nde bir şap hastalığı yaşanmıştı. Personellerimiz tarafından gerekli karantina tedbirleri alındı, aşılama çalışmaları tamamlandı. Merkez Cemiyet ve 10 kilometre çapındaki köylerimizde en az 12-13 bin civarında şap aşılaması yapıldı. Hastalık sönmüş durumda. Geçen hafta itibariyle hayvan pazarının açılışını yaptık. Şuan için herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İlçemiz dışından yoğun hayvan hareketi olması şap hastalığı riskini artırıyor. Şuan için bir sıkıntı yok. Gelen hayvanlarda bir hastalık olmadığı sürece sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25