KURBAN KESİM KURSU BAŞLIYOR

KURBAN KESİM KURSU BAŞLIYOR

Halk Eğitim Merkezi MüdürüBurhanettin Özdemir, İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ortaklığında gerçekleştirecekleri Kurban Kesim Kursu´na tüm ilçe halkını davet etti.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, 17 Eylül Perşembe günü başlayacak olan ve devamında teorik olarak devam edecek olan Kurban Kesim Kursu kayıtlarının Perşembe gününe kadar süreceğini belirtti.

 

GEREKLİ TÜM BİLGİLER VERİLECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, ?Önümüzdeki hafta 24 Eylül´de kutlayacağımız Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. İnegöl Belediyesi, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa olarak kurban kesim kursu düzenliyoruz. 17 Eylül Perşembe günü İlçe Müftülüğü Konferans Salonu´nda saat 19.00´da önce teorik olarak kurban ile ilgili bilgiler vereceğiz. Cuma günü de kurban kesimi ile ilgili uygulamalı eğitimlerimiz olacak. Cuma günü saat 11.00´da da belge törenimiz olacak. Uygulama eğitimlerimize katılmak isteyenler de Cumartesi ve Pazar günleri kesim olduğu müddetçe kursa devam edebilecekler. Perşembe akşamı saat 19.00´da İlçe Müftülüğü Konferans Salonu´nda eğitim komisyonumuz, İlçe Müftümüz Kazım Güzel başkanlığında, Halk Eğitim Müdürü olarak ben, yine Belediye Veteriner hekimimiz Mesut Karman ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nden Süleyman Doğan ile Şaban Çakıroğlu katılacaklar. Bu eğitim komisyonu dini yönden kurban kesiminin önemi, kurban kesimi öncesi ve sonrasında yapılacaklar, etlerin korunması, çevre temizliği ve güvenliği ile ilgili verilmesi gereken bütün bilgiler verilmiş olacak. Cuma günü de uygulamalı eğitimin sonunda vatandaşlarımıza kurs ile ilgili her türlü bilgi verilmiş olacak. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle kurbanını kendi kesmek isteyen vatandaşlarımızın bilinçli kesim yapmaları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Perşembe gününe kadar bize müracaatlarını yapabilirler. Şimdiden önümüzdeki Kurban Bayramı´nın tüm İslam âlemine ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07