Kurban Kesim Kursu Tamamlandı

Kurban Kesim Kursu Tamamlandı

İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Kurban Kesim kursu, İnegöl Et Entegre Tesisleri yeni mezbahanesinde yapılan uygulamalı dersin ardından sona erdi. Kursiyerle

Dün İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Bahri Aydın, Seçkin Acar, İnegöl Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Mesut Karıman´ın katıldığı belge töreni öncesinde İnegöl Et Entegre Tesislerindeki görevliler tarafından hayvanın nasıl yatırılıp, kesileceğiyle ilgili uygulamalı olarak bilgi verildi.

İBADETİMİZİ USULÜNE UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRELİM

Düzenlenen kursla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, ?İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kurban Kesim kurs tamamlandı. İlçe Müftüsü Kazım Güzel tarafından müftülük konferans salonunda kurslar ilgili 15 saatlik teorik bilgiler verildi. Bugünde hem İlçe Tarım Müdürlüğünde hem de İnegöl Belediyesinden veteriner hekimi arkadaşlarımızın katılımıyla uygulamalı derse girdiniz. Kurban kesimini uygulamalı olarak öğrendiniz. Öncelikle sizleri katılımınızdan dolayı tebrik ediyorum. Malum Kurban Bayramı yaklaşıyor. Her yıl istenmeyen görüntülerle karşılaşıyoruz. Bu istenmeyen görüntülerin İnegöl´ümüzde de yaşanmaması için, usulüne uygun bir şekilde ibadetimizi yerine getirebilmek amacıyla sizlerde bu kursa katıldınız. 19 saatlik bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da talep olduğu müddetçe her yıl bu kursumuz düzenlenmeye devam edecektir? şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kurban Kesim kursuna katılan 33 kursiyere belgeleri takdim edildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54