www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Kurban Pazarında Hareketlilik Başladı

Kurban Pazarında Hareketlilik Başladı

Kurban Bayramına 1 ay kala Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de Kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı. İnegöllü vatandaşlar kurban pazarına giderek pazarlıklara başladılar.

İnegöl Belediyesi sorumluluğunda olan İnegöl Hayvan pazarındaki 183 kotradan 96´sı geçtiğimiz günlerde açık artırma ile satılmıştı. Kotraları satın alan yetiştiriciler, kurbanlık hayvanları hayvan pazarına getirmeye başladılar.

FİYATLARDA YÜZDE 30 ARTIŞ GÖRÜLDÜ

İnegöl Hayvan Pazarında 5 yetiştiricinin Kurbanlık hayvanları görücüye çıktı. Kurbanlık fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 30 oranında artış olduğu öğrenildi. Muş´tan getirdiği kurbanlık tosunları hayvan pazarında satışa sunan yetiştirici Felemez Akkoyun, fiyatlarda geçen seneye göre yüzde 30 oranında artış olduğunu ifade etti.

İNEGÖL HALKI KURBAN BAYRAMINA BAĞLIDIR

Dün itibariyle pazarda yerlerini aldıklarını ifade eden Akkoyun, ?Muş Bulanık´tan hayvanlarımızı getirdik. 15 seneden bu yana kurbanlık satışı yapıyoruz. İnegöl halkı kurban bayramına bağlıdır. Herkes kendi gücüne göre kurbanlık alacak. Kimisi tosun, kimisi inek, kimisi küçükbaş? Allah herkesin niyetlerini kabul etsin? dedi.

MALİYETLER ARTINCA FİYAT DA ARTTI

Kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu aktaran Akkoyun, ?Kurban fiyatları bu sene biraz yüksek olacak. Yem pahalı. Maliyetler artınca, fiyatlarda da artış oluyor. Bu sene kasapta 30 lira. Kurbanlıklarda kesim fiyatı 20 ila 25 lira arasında. Geçen sene 18 liraydı. Yüzde 25-30 civarında kurbanlık fiyatlarında artış söz konusu. Kurban bir hayırdır, sevaptır. Biz de fiyatlar konusunda karşı tarafı üzmeden anlaşabiliyoruz? şeklinde konuştu.

15 BİN TL´YE KADAR TOSUN VAR

Tosun fiyatlarına değinen Akkoyun, ?Bu sene tosunlarımızın taban fiyatı 7 bin 500 liradan başlıyor. 15 bin liraya kadar Tosun satışımız vardır? diye konuştu

MUŞ´TA PAZARA GİRMELERİ YASAK

Bakanlığın kurbanlıkta düve satışının yasak olduğunu bildirdiğini hatırlatan Akkoyun, ne derece uygulanacağı konusunda bilgisi olmadığını, Muş´ta düvelerin pazara girmesinin yasak olduğunu kaydetti.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İnegöl halkını uyaran Akkoyun, ?Kurbanlık alımı sırasında mutlaka hayvanların kapak açıp açmadığına bakın. Kurbanlık hayvanın öndeki iki dişin çıkmış olması lazım. Vatandaşlarımız bu konuda dikkat etsinler? dedi.

İnegöl hayvan pazarında gözlenen düveler ile alakalı da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nün ne tür bir uygulama yapacağı ise merak konusu. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in kurbanlıkta düve satışının yasaklandığını bildirmesinin ardından resmi gazetede yayınlanmayan tebliğ, yetiştiricileri ve kurum müdürlerini muallakta bırakıyor.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9548,09%-1,36
  • DOLAR

    32,48% 0,23
  • EURO

    34,54% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2500,70% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65