KURBAN KESMEYİ ÖĞRENDİK

KURBAN KESMEYİ ÖĞRENDİK

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, protokol bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmasında kurban kesimi konusunda bu yıl daha tertipli ve düzenli olunduğunu ifade ederek; “Uygunsuz yerlerde kurban kesilmemesi konusunda da çok iyi yol aldık. Bir zamanlar cadde

İnegöl protokolü, bayramın birinci düzenlenen protokol bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene vatandaşlar da katıldı.

 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA KURBAN ETİ YETİŞTİRİYORUZ

Bayramlaşma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir bayramı daha mutlu bir şekilde geçirdiklerini belirterek; “Bu bayram biraz daha telaşeli bir bayram. Sabah namaz sonrasında Alanyurt Pazar yerinde ve Mer-Pa pazarında vatandaşlarla selamlaşmak ve kurbanlarını tebrik etmek adına gittiğimde yoğun bir heyecan ve telâşe vardı. Biz dünyanın dört bir yanına kurban yetiştirmek için de çalışıyoruz. İNİYAD Başkanımız Pakistan’da, İHMED Başkanımız Ruanda’da. Biliyorum ki farklı ülkelerde de birçok arkadaşımız kurban yardımları için çalışıyorlar. Bugün yağmur da olmaması daha problemsiz bir kurban bayramı geçirmemize imkân sağladı. Kurban bayramının hemen sonrasında da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Kaymakam Aziz İnci ise, bayramların milletçe birlikte ve huzurlu olunduğunda güzel olduğunu işaret ederek; “Ama bakınız geçen 1 yılda neler oldu. Türkiye Cumhuriyeti Millet ve Devlet olarak bütünlüğünü sağlamak için terörle mücadelesini bütün imkânlarıyla devam ettiriyor. Şehitlerimiz var, ben bu vesile ile başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve depremde yitirdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyorum. Şükürler olsun ki Van depremi sonrasında Türkiye Cumhuriyeti 20 bin kalıcı konut yaptı. Bir bu kadar da geçici konut yaptı. Bunlardan dolayı da gurur duyuyoruz” diye konuştu.

CADDELERDEN KAN AKIYORDU

Bu yıl kurban bayramında özellikle kurban kesimi konusunda ciddi yol alındığını da ifade eden Kaymakam İnci, “İnegöl olarak biz, kurban bayramını ve diğer dini ve milli bayramları çok hissederek yaşıyoruz. Bayramlar akraba ve dostluk ilişkilerinin en yükseğe çıktığı günlerdir. Bakıyoruz ki, sadece konu komşumuz değil, dünyanın dört bir yanına kurban dağıtımı yapıyoruz. Uygunsuz yerlerde kurban kesilmemesi konusunda da çok iyi yol aldık. Bir zamanlar caddelerden kan akardı. Bu ne tıbba, ne çevre sağlığına, ne insanlığı, ne de İslam’a uygundur. Artık belli yerlerde kesim yerlerimiz var, buralarda kesiliyor. Ayrıca, birçok insanımız hastanelere koşuyordu. Biz bu sene daha önceki yıllarda olduğu gibi kurban kesimi için kurs açtık. Kurban bayramını kurban bayramı gibi yaşayalım diye” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07