www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURBANLIK SAYISI YETERLİ

KURBANLIK SAYISI YETERLİ

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu belirterek ?Yurtdışından canlı hayvan gelmemesi konusunda bakanlığa

Bakanlığa talepte bulunduk

Kurban Bayramı için kurbanlık hayvan sayısınnın yeterli olduğuna dikkat çeken ilişkin açıklama yapan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, ? Yurtdışından canlı hayvan gelmemesi konusunda bakanlığa talepte bulunduk. Bunun değerlendirmeye alınacağını, duruma göre hareket edeceklerini söylediler. Ama canlı hayvan getirilmesi konusunda Bakanlığın bir çalışması var. Canlı hayvan Türkiye´ye zaten geliyor ama yaşlı besi danası getiriyorlar. Bunu da kurbanlık olarak satmaya çalışıyor. Bizler bunun kontrolünü yapıyoruz.?dedi.

--------------------------------------------------------------

 

Kurbanlık ve et piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, ?Müsteşarla yaptığımız görüşmede dişi hayvan kesiminin kesinlikle yasak olduğu belirtildi. Bu 2012 yılında alınan bir karar. Dişi hayvan kesimini bakanlık engellemeye çalışıyor. Dışardan kurbanlık gelmesine karşı olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Şuanda Türkiye´de yeterli hayvan olduğunu söyledik. Kurban fiyatları da şuan yüksek değil, normal seviyede gidiyor. 100 kiloluk canlı kurbanlık düve bugün 4 bin 500 ila 5 bin 500 lira arasında alınıyor. Piyasada şap hastalığı olduğu için vatandaşlarımızdan bugünlerde hayvan kesmemelerini rica ediyoruz. Bu anlamda Türkiye genelinde bir çalışmamız var. Kurbanlık malımız şuan var ama bir ay sonra ne olur bilemiyoruz.?

 

SAYI YETERLİ

?Kurbanlık hayvan sayısı yeterli. Yurtdışından canlı hayvan gelmemesi konusunda bakanlığa talepte bulunduk. Bunun değerlendirmeye alınacağını, duruma göre hareket edeceklerini söylediler. Ama canlı hayvan getirilmesi konusunda Bakanlığın bir çalışması var. Canlı hayvan Türkiye´ye zaten geliyor ama yaşlı besi danası getiriyorlar. Bunu da kurbanlık olarak satmaya çalışıyor. Bizler bunun kontrolünü yapıyoruz.?

 

FİYATLAR YÜKSELDİ

?Kurbanlık fiyatları biraz yükseldi. Geçen yıla oranla yüzde 15 civarında bir yükseliş oldu. Hayvan sayımız bugüne göre yeterli. Ama bundan 4 ay önce yeterli değildi. Döviz yükseldiği için ithal gelen hayvanların fiyatı da yükseldi. Bu nedenle iç piyasada da fiyat yükseldi. Bunların hepsi birbirine etken oldu. Kurban bayramına kadar da fiyatlarda bir düşüş olmaz. Kesim fiyatı şuan 30 lira. Kurbanlıkların ise 35 lira yapması lazım. Bu fiyat farkı da normal... Kurbanlıklar özel bakılıyor. Masraflarını çıkarması lazım? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36